ZID: Prikaži toleranciju i osvoji nagradu

22 nov
Rok prijave 02.12.2016

“ZID – Zajedno iznad diskriminacije” je projekt koji finansira njemačka fondacija SHL (Schuler Helfen Leben) i realizuje se u 4 lokalne zajednice u Bosni i Hercegovini. Organizatori projekta su Lokalni timovi Istočno Sarajevo i Gradačac, Asocijacije srednjoškolaca u BiH, Savjet učenika JU SŠC „Istočna Ilidža“, te mladi iz Mostara i Gračanice.

Ovom prilikom, pozivamo sve mlade ljude od 15 do 30 godina da se priključe ovom projektu na način da učestvuju u internet kampanji koja će trajati od 18.11.2016. godine do 11.12.2016. godine kada će biti proglašen i pobjednik ove aktivnosti.

Potrebno je da vašu fotografiju pošaljete na mail [email protected] najkasnije do 2.12.2016. god. Dan nakon navedenog roka, 3.12. na našoj facebook stranici www.facebook.com/zidggmitnt/ sve dostavljene fotografije moći ćete pronaći u albumu i opcijom „like“ podržati fotografiju koja je vaš favorit. Fotografija koja bude imala najviše „like-ova“ biće pobjednik ove internet kampanje, a autoru će biti uručena prikladna nagrada na kućnu adresu.
Uz fotografiju, potrebno je da dostavite:

  • ime i prezime autora
  • broj telefona autora
  • e-mail adresu autora
  • adresu stanovanja autora
  • kratak opis vaše fotografije (kroz nekoliko rečenica predstaviti sadržaj te fotografije i njen značaj)

Fotografija treba da sadrži neke od pojmova – tolerancija, poštovanje, mir, sklad, ljubav, harmonija!

Projektom želimo uticati na povećanje stepena tolerancije kod mladih ljudi u našoj zemlji, izmijeniti percepciju shvatanja različitosti, ali i skrenuti pažnju svim stanovnicima Bosne i Hercegovine na ozbiljnost ovog problema.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments