Zenica: Prva dječija panel diskusija

20 jun
Rok prijave 22.06.2016

U organizaciji udruženja  “Dječijeg parlamenta” grada Zenice koje djeluje u sklopu udruženja „Naša djeca” Zenica u srijedu, 22.06. u 11 sati, u prostorijama Gradske biblioteke bit će održana prva dječija panel diskusija pod nazivom „Iz dječije perspektive: Ulaganje u djecu na lokalnom nivou“.

djeca

Panel diskusija se realizira u okviru projekta „Ulaganje u djecu“ koje Udruženje realizira u pratrnerstvu sa organizacijom Save the Children. Cijeli projekat posvećen je povećanju vidljivosti djece u budžetima kroz prepoznavanje realnih potreba i prioriteta djece.

Kroz panel diskusiju želi se skrenuti pažnja na značaj  ulaganja u djecu, njihove potrebe i prioritete. Ovom aktivnošću djeca će dati pregled stanja u pojedinim oblastima, te iznijeti vlastite stavove o ovom problemu.

Moderatorica ove panel diskusije je Ajla Mrkaljević, dugogodišnja članica Dječijeg parlamenta, a pored nje u diskusiji će učestvovati paneliste:
1.    Emina Horić, članica Dječijeg parlamenta (tema: Ulaganje u obrazovanje za djecu- osvrt na predškolsko obrazovanje),
2.    Amina Fetić, članica Dječijeg parlamenta (tema: Slobodno vrijeme za djecu u Zenici),
3.    Ahmed Jašarević, uspješni sedamnaestogodišnjak, član EYP BiH, Asocijacije srednjoškolaca BiH, bivši evropski prvak u karateu, dugogodišnji član BNP u Zenici i mnogobrojnih drugih nevladinih organizacija,
4.    Aida Ivković, predstavnica organizacije Save the Children.

Grupa Dječiji parlament djeluje u okviru udruženja Naša djeca Zenica, Parlament broji oko 30 članova, djece svih uzrasta, učenika osnovnih i srednjih škola. Sa grupom se realizuje niz radionica i projekata o pravima djeteta, kroz koja se potiče kritičko i kreativno razmišljanje.

„IZ DJEČIJE PERSPEKTIVE: ULAGANJE U DJECU NA LOKALNOM NIVOU“
– Gradska biblioteka u Zenici, 22.06. u 11 sati

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin