Zenica: Panel diskusija na temu mentalnog zdravlja mladih

13 mar

U subotu, 17.03.2018 godine od 12:00 do 14:00 će se u Gradskom muzeju u Zenici održati panel diskusija na temu mentalnog zdravlja mladih na kojoj će učešće uzeti stručnjaci iz oblasti mentalnog zdravlja i mladi koji aktivno djeluju u našoj zajednici.

Tema mentalnog zdravlja, pogotovo kod mladih, je skoro pa „zabranjena tema“ u našem društvu i o njoj se samo stidljivo priča u slučaju onog najgoreg. Ova panel diskusije je upravo preventivnog karaktera i fokus diskusije će biti stavljen na uzroke i moguća riješenja, a za cilj ima podizanje svijesti o mentalnom zdravlju mladih i poticanje dijaloga u široj javnosti o ovom problemu.

„Sjetimo se definicije zdravlja od strane Svjetske zdravstvene organizacije: „Zdravlje predstavlja kompletno fizičko, mentalno i socijalno blagostanje, a ne samo odsustvo bolesti i nemoć.“ Mentalno zdravlje je dio sveukupnog zdravlja svakog čovjeka. Na panel diskusiji ćemo govoriti o mogućnostima unaprijeđenja mentalnog zdravlja“, poručuje mr.sc. Sedin Habibović, diplomirani psiholog i psihoterapeut koji će biti i moderator ove diskusije.

Učesnici panel diskusije:

  • Sedin Habibović, diplomirani psiholog i psihoterapeut
  • Ernad Bihorac, direktor Udruženja „Naša djeca“ Zenica
  • Adna Kepeš, članica Dječijeg parlamenta Grada Zenice
  • Predstavnik centra za mentalno zdravlje Zenice

Važno je napomenuti da će svi prisutni imati priiku postaviti pitanja i uključiti se u diskusiju te ovim putem pozivamo srednjoškolce i studente da dođu u Gradski muzej 17.03. u 12 sati i aktivno se uključe u diskusiju.

Panel diskusija je dio šireg projekta koji će se u narednih par mjeseci realizovati u četiri bh. grada: Zenica, Sarajevo, Mostar i Banja Luka. Krajnji produkt ovog projekta će biti informativni dokumentarni film namjenjen mladim ljudima.

Organizator panel diskusije je Udruženje „Naša djeca“ Zenica uz podršku Humanity in Action-a Bosne i Hercegovine.

(Visited 188 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments