Zenica – Evropska sedmica robotike prvi put u BIH

19 nov

Evropska sedmica robotike prvi put u BIH, Zenica, 20.11. u ZEDA ICC centru – 20.11.2017. u prostorijama ICC centra u Zenici će se obilježiti, po prvi put u BiH, Evropska sedmica robotike (EU Robotics Week – ERW).

EU Robotics Week projekat namijenjen je promociji robotike, programiranja i STEM edukacije u gradovima Evrope. ERW je osnovan 2011.godine na Evropskom forumu za robotiku te se od tada jednom godišnje, ove godine u periodu od 17-26 Novembra, obilježava sedmica robotike širom Evrope i održavaju se radionice, predavanja, takmičenja, izložbe – bilo šta što bi omogućilo da se robotika i tehnologija predstave što široj populaciji i prvenstveno djeci. Naravno, događaji nisu ograničeni samo na jednu sedmicu ali ih se najviše planira baš za ovu sedmicu.

Do sada EU Robotics Week nije organizovan u BiH i imamo potencijala i zainteresovanih sugrađana, djece iz osnovnih i srednjih škola i da je vrijeme da se na EU sceni prepozna naš potencijal.

 

Na radionicu su pozvana sva djeca Zenice, učenici, studenti i svi koji su zainteresovani da nauče nešto o LEGO robotima, mBot robotima, egzoskeletima, te programiranju Arduina.

Posebni gosti će biti članovi vrtića za djecu sa posebnim potrebama “Svijet u slikama” Zenica koji su prvi vrtić u BiH koji će u svakodnevni rad sa djecom uključiti mBot robote.

Više informacija

(Visited 8 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin