Zenica – Besplatan kurs engleskog jezika!

8 mar

Udruženje građana Centar za lični i profesionalni razvoj u saradnji sa El-Roi Evropskim centrom za obrazovanje iz Londona nastavlja sa implementacijom projekta pružanja besplatne edukacije engleskog jezika za sve građane Zenice a sa posebnim akcentom na socijalno ugrožene kategorije društva koje nisu u mogućnosti samostalno finansirati postojeće kurseve engleskog jezika.

Kurs se sastoji od devet nivoa, a svaki nivo odgovara određenoj razini Zajedničkog europskog referentnog okvira za jezike. Po završetku kursa, svaki polaznik dobiva besplatno polaganje završnog testa i Međunarodno priznat certifikat. Isti certifikat će moći koristiti prilikom apliciranja za zasnivanje radnog odnosa ili daljeg školovanja kako u Bosni i Hercegovini tako i van granica naše države. Certifikat je moguće upisati u radničku knjižicu.

Ovoj edukaciji mogu se priključiti i ostali građani koji ne podpadaju pod kategoriju socijalno ugroženih lica s tim da ta lica samostalno finansiraju samo udžbenik za svaki nivo koji košta 27,00 KM.

Pomenuti projekat se istovremneo implementira u 35 zemalja svijeta i prikupljena sredstva od mjesečnih članarina odlaze u fondove za socijalno ugroženu djecu širom svijeta.

Prijave su još uvijek toku i vrše se putem zvanične web stranice Centra.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin