Želite nezaboravno iskustvo- Prijavite se na ljetni kamp mira „Friedensgrund BiH“

29 jun
Rok prijave 10.07.2016

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ u suradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvenom opštinom novosarajevskom, organizira deseti po redu ekumenski ljetni kamp „Friedensgrund BiH 2016.“ u razdoblju od 24. srpnja do 1. kolovoza.

Ljetni kamp „Friedensgrund BiH“ održat će se ove godine na prostoru pravoslavne parohije Nišići, općina Ilijaš, pri hramu Sv. Apostola Petra i Pavla.

Tijekom cijele godine, vršnjački edukatori u sklopu aktivnosti na projektu „Koračajmo zajedno“ predstavljali su mladima ljetni kamp, te ih pozivali na sudjelovanje u istom.

Kao i ranijih godina, ovogodišnjih ljetni kamp mira mladima će ponuditi bogati i zanimljiv program u trajanju od osam dana. Mladi će imati priliku razvijati radne navike, talente i sposobnosti, upoznati različitosti i sličnosti između pravoslavlja i katoličanstva, posjetiti sakralne objekte i obitelji iz lokalne zajednice i duhovno se obnoviti. Kroz druženje mladih, ljetni kamp Friedensgrund za cilj ima ponuditi priliku mladima za duhovni rast ali i mjesto za molitvu koju svakodnevno pripremaju mladi.

Na ovogodišnjem ljetnom kampu mira „Friedensgrund BiH“ sadržaj programa obogatit će i molitve s kojima će mladi započinjati i završavati dan. Mladi će imati priliku sudjelovati na katoličkoj Euharistiji te pravoslavnoj Liturgiji, razgovarati s katoličkih i pravoslavnim svećenikom te s imamom. Život na kampu dodatno će obogatiti i izlet te posjete vjerskim objektima, baš kao i duhovna obnova i molitva oko križa za sve sudionike kampa.

Tijekom svakodnevnih radnih akcija u trajanju od nekoliko sati, mladi će razvijati svoju kršćansku solidarnost, ali i razvijati odnos prema bližnjima i ljudima u potrebi. Osmodnevni program na kampu obogatit će i kreativni zadaci koji će kod mladih potaknuti kreativnost, dok će sudjelovanjem u raznih igricama olimpijskog karaktera mladi razvijati svoj sportski i natjecateljski duh. Osim navedenih stvari koje mladi mogu očekivati na kampu, oni koji se odluče sudjelovati na desetom ljetnom kampu mira, sigurno će u dugom sjećanju ostati i posjeta obiteljima katoličke i pravoslavne vjeroispovijesti te druženje s lokalnim stanovništvom uz bogati i sadržajan program.

Ukoliko želite sudjelovati na ovogodišnjem ljetnom kampu mira, prijaviti se možete do 10. srpnja putem e-maila: [email protected] ili putem kontakt telefona +387 33 766-225, a prijaviti se mogu svi mladi od 15 do 25 godina. Kontakt osobe: Nadežda Mojsilović i Ivica Kustura, koordinatori projekta.

Participacija za sudjelovanje iznosi 50 KM po osobi.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin