Završna konferencija projekta „Aktivizmom mladih protiv nasilja u Općini Novo Sarajevo“

29 mar

Završna konferencija projekta „Aktivizmom mladih protiv nasilja u Općini Novo Sarajevo“ kojeg su implementirali Asocijacija XY i partnerska organizacija Vijeće mladih Općine Novo Sarajevo, biće održana 29.03.2016. godine u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo, u ulici Kemala Kapetanovića 17, sa početkom u 14,00 sati.

Cilj konferencije je predstavljanje projektnih rezultata i otvaranje javne diskusije o načinima upotrebe projektnih proizvoda u budućim aktivnostima koje za cilj imaju prevenciju nasilja. Projektom je bilo obuhvaćeno osam osnovnih škola. Sve prezentacije u osnovnim škola vršene su na principu vršnjačke edukacije, gdje su odlazila po dva volontera, obučena edukatora. Prezentacije su bile koncipirane u tri modula: nasilje, psihoaktivne supstance i vršnjački pritisak te zdrav način življenja. Prezentacije su interaktivnog karaktera gdje su edukatori poticali dijalog sa učenicima na određenu temu. Nastavi o prevenciji nasilja prisustvovalo je više od 1500 osnovaca.

Prisutnima na konferenciji će se obratiti načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktorica Asocijacije XY Emina Osmanagić te stručnjaci iz oblasti prevencije nasilja i promocije zdravih stilova života.

Dodatne informacije možete dobiti na e mail: [email protected] ili na broj telefona: 033 260 615.

Projekat „Aktivizmom mladih protiv nasilja“ u Općini Novo Sarajevo se realizuje u sklopu UNDP-ovog projekta „Jačanje lokalne demokratije/demokracije IV – LOD IV“ kojeg finansira Evropska unija iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u iznosu od 2 miliona eura.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin