Zaposlite se na portalu Klix.ba

21 maj

Najposjećeniji informativni portal u BiH Klix.ba objavljuje konkurs za popunu radnih mjesta novinara i urednika deska. Konkurs ostaje otvoren do daljnjeg. Samo oni kandidati koji uđu u uži krug će biti pozvani na razgovor. Prednost imaju kandidati sa iskustvom u pisanim medijima. Posao podrazumijeva rad u smjenama, a zaposleni, koji prođu probni period, dobijaju ugovor na neodređeno.

Novinari

Posao novinara podrazumijeva pisanje autorskih vijesti i tema iz politike, društva, biznisa, kulture ili crne hronike te prevođenje vijesti sa svjetskih medija na engleskom jeziku. Tražimo poznavanje rada na računaru, engleski jezik, pismenost, opće obrazovanje i informisanost te sposobnost prepoznavanja važnih vijesti. Želite li aplicirati za poziciju novinara, molimo pošaljite biografiju, pismo namjere i tri autorska teksta po izboru na [email protected] sa naznakom za poziciju novinara.

Urednici deska

Posao urednika deska podrazumijeva, pored pisanja autorskih vijesti i tema iz svih oblasti, uređivanje sadržaja portala, koordiniranje rada novinara, dopisnika i fotoreportera te planiranje dnevnih događaja. Urednik deska mora znati obrađivati agencijske vijesti, saopćenja za javnost i priređivati iste za objavu kao i tekstove drugih novinara. Tražimo poznavanje rada na računaru, engleski jezik, pismenost, opće obrazovanje i informisanost te sposobnost prepoznavanja važnih vijesti. Želite li aplicirati za poziciju urednika deska, molimo pošaljite biografiju, pismo namjere i tri autorska teksta po izboru na [email protected] sa naznakom za poziciju urednika deska.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin