“Zanemari razlike”: Poziv na Ljetnu školu tolerancije

8 aug
Rok prijave 14.08.2016

“Zanemari razlike”, koalicija za borbu protiv mržnje, poziva mlade osobe iz Bosne i Hercegovine na Drugu Ljetnu školu tolerancije.

Ljetna škola će se održati od 23.08. do 25.08.2016. godine u Napretkovom domu na Trebeviću. Teme na kojima će mladi raditi sa stručnjacima iz navedenih oblasti su: Predrasude i stereotipi, nasilje koje nastaje zbog predsrasuda i stereotipa, Uloga ideologije, vjere i religije u nasilnom ekstremizmu, te Proces radikalizacije. Sve radionice su interaktivne, a mladi će imati priliku da nauče na koji način oni mogu reagovati na govor mržnje i nasilni ekstremizam na internetu. Pored radionica, planirane su i aktivnosti izvan doma gdje će se održavati Ljetna škola tolerancije.

Prijaviti se mogu mladi, od 18 do 30 godina sa područja Bosne i Hercegovine. Potrebno je da ime i prezime, prebivalište i motivaciono pismo (do 300 riječi) pošaljete na e-mail: [email protected] najkasnije do 14.08.2016. godine.

Organizatori uz podršku OSCE Misije u BiH pokrivaju troškove smještaja, hrane i prevoza. Svi mladi koji budu dio Ljetne škole tolerancije imat će priliku da se uključe u UnitedCVE kampanju, “OSCE ujedinjen u borbi protiv nasilnog ekstremizma” (#UnitedCVE), koja naglašava da države članice OSCE-a stoje rame uz rame u borbi protiv nasilnog ekstremizma i radikalizacije koja vodi ka terorizmu. Kampanja #UnitedCVE okuplja sve ljude, a naročito mlade, sa ciljem osnaživanja globalnog konsenzusa protiv nasilnog ekstremizma – na internetu i van njega.

Za sve dodatne informacije i nejasnoće možete nas kontaktirati putem navedenog mail-a.

Poziv: Poziv za ljetnu skolu tolerancije

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin