Zakorači u 48 sati uzbuđenja – Prijavi se na hackathon u INTERA TP-u

24 mar
Rok prijave 09.04.2018

Imaš ideju kako se suvremene tehnologije i softverska rješenja mogu primijeniti u sektorima poljoprivrede, turizma i metalne industrije? Pri tomu imaš dovoljno znanja i vještina da doprineseš svom timu da razviju to rješenje? U tom slučaju INTERA Tehnološki Park traži baš tebe!

Upravo primjena suvremenih tehnologija i softverskih rješenja prilikom rješavanja stvarnih problema s kojima se suočavaju poduzeća iz spomenutih sektora obilježit će sredinu travnja.

Naime, INTERA Tehnološki Park kroz projekt “Dijaspora za startupe” (D4STARTUPS) organizira hackathon namijenjen svim mladim, ambicioznim osobama iz IT sektora. Ovim hackathonom INTERA TP ponovno daje priliku mladim ljudima za stjecanje novih i unaprjeđenje postojećih vještina, ali i za širenje mreže kontakata, povezivanje s uspješnim lokalnim poduzećima te vrhunskim stručnjacima koji su svoje iskustvo stjecali na domaćem i inozemnom tržištu.

Hackathon će početi u petak, 13.4.2018. godine, a održat će se u prostorijama INTERA Tehnološkog Parka. Tijekom 48 sati timovi će uz pomoć mentora raditi na osmišljavanju i izradi softverskog rješenja za probleme koje će predstaviti poduzeća na početku natjecanja. U nedjelju, 15.4.2018. godine svi će timovi svoja rješenja prezentirati pred stručnom komisijom koja će izabrati najbolje ideje.

Timovi s najboljim rješenjima dobit će mogućnost sudjelovanja u programu intenzivnih edukacija tijekom kojih će imati priliku dodatno raditi na razvoju tog proizvoda. Edukacije će jednim dijelom biti usmjerene na poslovne vještine, a u drugima će naglasak biti na tehničkoj strani rješenja problema na kojima rade. Timovima će na raspolaganju biti iskusni mentori iz dijaspore, a nakon završetka edukativnog dijela programa najboljih pet će biti podržano značajnim bespovratnim sredstvima u iznosu od 8000 USD. Da bi dobili bespovratna sredstva, timovi moraju biti ili registrirana startup poduzeća ne starija od 3 godine ili timovi koji će se registrirati tijekom trajanja programa.

Svi zainteresirani se mogu prijaviti za sudjelovanje na hackathonu na linku do 9.4.2018. godine, a za više informacija mogu se javiti na [email protected]

Aktivnost “Dijaspora za startupe” (D4STARTUPS) implementira se u okviru projekta “Dijaspora za razvoj (D4D)” koji je projekt Vlade Švicarske i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, u partnerstvu sa UNDP BiH i IOM BiH.

Više informacija

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments