Youth for change: Besplatne radionice za mlade

13 mar
Rok prijave 31.03.2016

Povodom obiljezavanja 20 godina mira Banja Luka College zajedno sa partnerima iz Sarajeva i Mostara organizuje radionice za sve đake i studente uzrasta od 18 do 24 godine.

Učesnici radionica će imati priliku da steknu znanje putem korištenja novih medija u svrhu društvenog aganžmana. Nakon radionica, učesnici će dobiti priliku da kroz grupne projekte, te uz pomoć strucnjaka kao mentora, realiziraju svoje ideje i implementiraju nekoliko inicijativa do kraja augusta/rujna u cilju razvoja građanskog aktivizma među mladima.

Prva radionica će se održati u Sarajevu u periodu od 02.04 do 03.04.2016. godine gdje će se učenici i studenti upoznati sa načinom razvijanja projekta, te kako prikupiti sredstva za građanske projekte i imaće priliku da se upoznaju sa istraživačkim novinarstvom.

Druga radionica će se održati u Banja Luci u periodu od 09.04.2016. do 10.04.2016. godine. Na ovim radionicama učesnici će naučiti kako kreirati, pripremiti fotografije i video materijale, te kako razviti multimedijalni projekat.

Treća radionica će se održati u Mostaru u periodu od 22.04.2016. do 23.04.2016. godine. Polaznici će naučiti kako kreirati besplatne web stranice pomoću programa WordPress-a.

Radionice će se održati u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Sarajevu (EFS), prostorijama Banja Luka Collega (BLC) u Banja Luci i Fakulteta informacijskih tehnologija Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru (FIT). Učesnici će imati priliku da rade sa na najnovijom tehnologijom u toku radionica.

Takođe, moramo napomenuti da će učesnici upoznati i drštveni život vodeća tri grada u BiH, te će ostvariti kontakte sa predstavnicima nekoliko omladinskih organizacija i javnih institucija. Svi učesnici koji uspjesno završe radionice će dobiti cetrifikat. Troškove učešća radionica snosi organizator. Broj učesnika je ograničen.

Više informacija i način prijave možete pronaći ovdje.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin