Young Lions BiH – takmičenje za sve mlade profesionalce u oblasti digital, design i PR-a

7 maj
Rok prijave 28.05.2019

Nikad kao u posljednjih par godina u našoj državi nije bilo više prilika za dokazivanje i napredak mladih ljudi. IT industrija se razvija velikom brzinom iz dana u dan, a s njom u korak ide i uzbudljivi sektor marketinga i komunikacija. Zbog toga je posebno značajna informacija da je YOUNG LIONS BiH takmičenje, koje se odvija kao prateći program devete Brending konferencije, od ove godine otvoreno za sve mlade profesionalce, bez obzira u kojem poslovnom sektoru ispoljavaju svoje profesionalne vještine iz oblasti digital, design i PR. Najvažniji uslov za prijavu kaže samo da ne smiju biti stariji od 30 godina.

Ovo će biti treća godina u nizu otkako je Brending konferencija u sklopu partnerstva sa prestižnim Cannes Lions festivalom organizator Young Lions B&H takmičenja, koje pobjednicima pruža jedinstvenu priliku da se sa kolegama iz cijelog svijeta bore za priznanje na globalnom nivou u Cannesu i da svjetskoj eliti kreativne industrije prezentiraju svu raskoš svojih vještina i talenta.

Koncept takmičenja podrazumijeva da ekipe sastavljene od dva profesionalca iz oblasti design, PR i digital, na lokaciji izolovanoj od pristupa senior kolega, u roku od 24 sata odgovore na brief koji klijent otkriva neposredno pred početak takmičenja. Ono što ovom takmičenju daje poseban značaj, a takmičarima jedinstvenu motivaciju, je činjenica da je klijent neprofitna organizacija za koju kreiraju idejno rješenje kampanje koja može imati pozitivan uticaj na naše društvo u cjelini. Ove godine će to biti humanitarna organiacija UNICEF.

Putovanje u Cannes, smještaj i petodnevna festivalska avantura ukupne vrijednosti 10 000 KM, samo su dio GRAND PRIX nagrade koju će osvojiti pobjednici BiH takmičenja. Daleko značajnija vrijednost krije se u samoj činjenici da je ovo prilika za prisustvo na centralnom okupljanju svjetskih zvijezda kad je u pitanju kreativna industrija. To sa sobom donosi upijanje znanja, novih informacija, priliku za razmjenu ideja sa najboljim od najboljih i zaraznu energiju koja će se bez sumnje reflektovati na budući rad naših pobjednika.

Mladi Lav danas, zahvaljujući ovoj prilici, može biti Kralj već sutra. Doslovno. Zato uopće nema dileme da li vrijedi aplicirati, pitanje je samo ko će biti bolji?

Ako želite čuti svoje ime kad 31. maja, na devetoj Brending konferenciji, proglase pobjednika Young Lions takmičenja, prijavite se OVDJE.

(Visited 130 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Meris Bećović