YIHR: Poziv za učešće na projektu Gledanje

18 mar
Rok prijave 23.03.2016

Zainteresovani ste za rad lokalne samouprave? Zanima Vas analiza programa političkih partija za predstojeće lokalne izbore? Zainteresovani ste za odlazak na sjednice i posjetu organima lokalne samouprave kao i učešće u direktnoj komunikaciji sa predstavnicima vlasti na lokalnom nivou?

Ukoliko je Vaš odgovor na ova pitanja pozitivan, pozivamo Vas da se prijavite na trening Inicijative mladih za ljudska prava u Bosni i Hercegovini ( YIHR BIH) u saradnji sa Fondacijom Heinrich Böll sklopu projekta ‘Gledanje’ koji za cilj ima povećanje građanske i političke participacije mladih kroz nadziranje i informisanje o procesima donošenja odluka na nivou jedinica lokalne samouprave.

Poziv je otvoren za sve zainteresovane mlade iz Ljubuškog, Lukavca, Bijeljine, Živinica i Sarajeva. Po jedan lokalni koordinator/ica će biti odabran/a na osnovu stečenog znanja na treningu i motivaciji za angažmanom u svojoj lokalnoj zajednici da vrše monitoring rada lokalnih predstavničkih tijela. Za odabrane lokalne koordinatore/ice obezbijeđena je jednokratna novčana naknada.

Trening se održava u Sarajevu 26. i 27. 03. (subota i nedjelja) u prostorijama Vijeća mladih Općine Stari grad Sarajevo.

Svoje prijave šaljite do 23.03.2016. godine na email adresu: [email protected] sa naznakom ‘Prijava za učešće na projektu Gledanje’. Vaša prijava treba da sadrži ime i prezime, grad iz kojeg dolazite, kontakt telefon kao i motivaciono pismo.

Nepotpune i neblagovremene prijave se neće uzeti u razmatranje. Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem emaila [email protected] i putem telefona 033 219 047 ili 060 311 2826.

Troškove prevoza, smještaja i obroke snose organizatori.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin