YIHR Konferencija: “Suočavanje s prošlošću – perspektiva druge generacije” – Poziv za prijavu učesnika_ca iz Bosne i Hercegovine

7 sep
Rok prijave 10.09.2017

Inicijativa mladih za ljudska prava u BiH (YIHR BiH) poziva mlade iz Bosne i Hercegovine da se prijave za učešće u programu „Suočavanje s prošlošću – perspektiva druge generacije“ koji će se održati od 13. do 16. septembra ove godine u Vukovaru, Hrvatska. Program organizuje Inicijativa mladih za ljudska prava (Hrvatska) u saradnji sa Friedrich Ebert Fondacijom, Francuskim institutom u Zagrebu, Italijanskim institutom za kulturu Zagreb i Evropskim domom Vukovar. Na konferenciji će učestvovati 50 učesnika_ca iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Cilj konferencije je putem radionica, diskusija i predavanja predložiti konstruktivne prijedloge nastavnih politika o recentnoj prošlosti koje uključuju regionalnu perspektivu. Osim ućešća na konferenciji o perspektivama druge generacije u vezi sa suočavanjem s prošlošću koja će se održavati u Gradskom muzeju Vukovar, učesnici_e će imati priliku obići grad, prisustvovati projekcijama filmova, te će u sklopu programa posjetiti mjesta stradanja u Vukovaru, kao što su Spomen dom Ovčara i mjesto sjećanja Vukovarska bolnica 1991.

Kako bi se prijavili za učešće potrebno je zadovoljiti sljedeće kriterije:

  • imate između 18 i 26 godina,
  • zainteresovani ste za teme suočavanja s prošlošću u postkonfliktnim društvima i
  • do sada niste učestvovali u programima razmjene Inicijative mladih za ljudska prava.

Za prijavu je dovoljno poslati mail na [email protected] najkasnije 10. septembra (nedjelja) sa sljedećim podacima: ime i prezime, datum i mjesto rođenja, mjesto iz kojeg dolazite, broj telefona i mail, te kratko pismo motivacije u kojem ćete obrazložiti zbog čega želite učestvovati. Odabrani_e učesnici_e će 11. septembra do 15.00h biti obaviješteni putem telefona o izboru, te se očekuje da po prijemu poziva potvrde učešće.

Smještaj i hrana tokom trajanja programa, te troškovi prevoza, su obezbijeđeni od strane organizatora programa. Prevoz za sve učesnike_ce će biti organizovan od strane YIHR BiH. Agenda programa dostupna je ovdje. Za dodatne informacije se obratite na [email protected] i [email protected].

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin