YES Program za mlade

29 jun

Ne možeš dobiti posao sa diplomom koju imaš? Tvoje stečeno znanje nije dovoljno? Želiš naučiti nešto novo, prekvalificirati se, a nemaš novac za to?

Organizacija SOS Dječija sela BiH pruža priliku onima koji je inače nemaju!

Pokrenut je novi program za mlade, YES program, kojim se želi doprinijeti adekvatnom zapošljavanju mladih kroz poboljšanje opšte socio-ekonomske situacije marginaliziranih mladih u BiH (mladi iz rizičnih skupina, mladi bez roditelja, sa nižom ekonomskom situacijom, mladi iz ruralnih mjesta).

U tri godine trajanja programa, za 180 mladih, biće organizovane obuke, doobuke, prekvalifikacije, treninzi, seminari, kako bi mladi uspjeli da se prekvalifikuju ili dobiju priliku da pored srednje škole ili fakulteta, nauče nešto novo, drugačije, i na taj način sutra dođu do posla i budu kompetetniji na tržištu rada.

Prvo će biti održan Modul – Basic trening, 16 radionica po 3h, gdje će svi mladi koji budu primljeni, proći osnove: životne i društvene vještine; kako upravljati svojim vremenom; planiranje/organizovanje i omladinski aktivizam i volonterizam.

Nakon toga mladi će imati priliku da pohađaju kurs, seminar, školu, pripravnički, volonterski angažman, a oni najbolji mogu dobiti ostvarenje nekog svog privatnog biznisa, ili zaposlenje.

SOS Program za mlade YES CENTAR realizira se u Sarajevu i Tuzli:

Sarajevo

Dragana Grbić Hasibović
Koordinatorica servisa za mlade
T: + 387 33 465 488
M: + 387 66 910 716
e-mail: [email protected]

Tuzla

SUŠIĆ SENADA
Projekt Koordinator informacionog sistema
ekonomskog jačanja mladih

Program SOS Dječije selo Gračanica
YES Program Tuzla

Skendera Kulenovića 23
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina

Mob + 387 65 346 088

[email protected]
www.sos-ds.ba

(Visited 6 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin