YES CENTAR Tuzla: Besplatna obuka za mlade „LIFE SKILS“

29 aug
Rok prijave 07.11.2017

YES CENTAR kroz aktivnosti programa za mlade žele doprinijeti adekvatnom zapošljavanju mladih žena i muškaraca kroz poboljšanje opće socio-ekonomske situacije marginaliziranih mladih u BiH.

ŠTA SE ORGANIZUJE?

U okviru programa za mlade u YES CENTRU u Tuzli, provodi se besplatna obuka za mlade pod nazivom „LIFE SKILS“Imajući u vidu probleme sa kojima se mladi svakodnevno susreću i lošu ekonomsko- političku situaciju u kojoj se zemlja BiH nalazi, obuka je fokusirana na osnaživanje i kreiranja bojih uslova za zapošljavanje mladih u društvu. Obuka se sastoji iz seta edukativnih modula po mjeri svake mlade osobe. Svaki modul je kreiran na način da polaznicima/cama razvija set vještina koje su postale potrebne u svakodnevnom životu, ali sa akcentom na profilisanje iste vještine tokom obuke. Obuka direktno nudi mogućnost mladima da se kroz interaktivan rad u grupi osobode straha od javnog govora, da steknu samopouzdanje, unaprijed svoje sposobnosti i potencijale te razviju osjećaj za samodgovornost i u konačnici  samozapošljavanje u društvu.

Obuka traje 20h radnih sati a raspored implementacije istih će biti dogovoren sa odabranim polaznicima/cama obuke na prvoj informativnoj radionici.

Ko može aplicirati na obuku „LIFE SKILS“?

  • Mlade osobe uzrasta od 14 – 29 godina
  • Mlade osoba sa područja Tuzlanskog kantona
  • Mlade osobe su spremne na učenje i usavršavanje
  • Mlade osobe koje razmišljaju o pokretanju vlastitog biznisa
  • Mladi ljudi koji žive u porodicama koje su socijalno i ekonomski ugrožene iz različitih razloga
  • Mladi koji su korisnici programa za alternativnu brigu o djeci i mladima

Napomena: Potrebno je minimalno da ispunjavate 3 kriterija/uslova za prijavu koja su navedena gore. Ohrabrujemo sve mlade osobe da se prijave!

KAKO se prijaviti?

Prijava za obuku „LIFE SKILS“ je vrlo jednstavna, prijaviti se možete putem online prijave koju možete popuniti na linku OVDJE. Sve prijave će biti uzete u razmatranje ukoliko nam je pošaljete najkasnije do 07. septembra 2017.g. do 23.59h.

Sve osobe koje budu odabrane za obuku „LIFE SKILS“ bit će kontaktirane putem e-maila 08.septembra 2017.godine, a obuka počinje 11. Septembra.

Poziv možeš preuzeti – Poziv za mlade – LIFE SKILS – YESTZ!

(Visited 8 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin