World Bank Group: Otvorene prijave za program za mlade profesionalce YPP 2018

12 jul
Rok prijave 31.07.2018

World Bank Group organizacija iz SAD-a objavila je poziv mladim profesionalacima širom svijeta da se prijave za učešće u programu „Mladi profesionalci 2018“ (Young Professionalss Program2018).

Program mladih stručnjaka (YPP) je polazna tačka za uzbudljivu karijeru u organizaciji Svjetske banke. To je jedinstvena prilika za mlade talente koji imaju strast za međunarodni razvoj i potencijal rukovodstva da steknu iskustvo u vrhunskim tehničkim i menadžerskim pozicijama u organizaciji Svjetske banke (WBG).

Da bi bili konkurentni za ovaj visoko selektivan program, kandidati moraju pokazati posvećenost razvoju, dokazati akademski uspjeh, profesionalno postignuće i sposobnost rukovođenja.

Svake godine program pohađa oko 45 aplikanata. Mladim stručnjacima se nudi petogodišnji ugovor o obnovljivom trajanju, 24 mjeseca se provodi u strukturiranom programu razvoja. Ova pozicija obuhvata mjesečnu zaradu, osiguranje, penzioni plan, kartu u jednom smjeru, nekoliko programa finansijske pomoći, uključujući i dvogodišnji beskamatni zajam.

USLOVI

  • Znanje engleskog jezika;
  • Poželjno je znanje i nekog od navedenih jezika: arapski, kineski, francuski, portugalski, ruski ili španski;
  • Specijalizacija u oblasti kao što su ekonomija, finansije, obrazovanje, javno zdravstvo, društvene nauke, inženjering, urbanizam, poljoprivreda, prirodni resursi i drugo;
  • Najmanje tri godine relevantnog profesionalnog iskustva vezanog za razvoj ili nastavak akademskih studija na doktorskom nivou.

NAČIN PRIJAVE
Popuniti online obrazac.

Detaljnije: Program za mlade profesionalce – YPP 2018

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments