Waste is Taste: Javni poziv za učešće u konkursu

13 feb
Rok prijave 15.03.2017

Imaš li afinitete prema dizajnu?
Udruženje KULTART objavljuje poziv svim kreativcima, bez obzira na pol, starosnu dob i mjesto stanovanja da učestvuju u ovogodišnjem Waste is Taste-u.

Od 2012. godine Waste is Taste okuplja mlade i profesionalne dizajnere/ice iz Bosne i Hercegovine i regije, koji/e stvaraju modne kreacije od otpadnih mateirjala i ovom prilikom dajemo mogućnost svim kreativcima da se okušaju u polju modnog dizajna.

Prijave su otvorene do ponoći (00:00) 15. marta 2017. godine, nakon čega će svi radovi i kreacije biti evaluirane od strane stručnog žirija.

31. marta 2017. godine biće objavljena imena svih aplikanata/kinja koji/e su zadovoljili kriterije, i koji/e će učestvovati na modnoj reviji u Sarajevu. Učesnici/ce će blagovremeno biti obaviješteni/e putem e-maila o tome da li je njihov rad zadovoljio kriterije i da li je odabran za učešće na modnoj reviji.

Kako se prijaviti

  • Potrebno je dostaviti fotografije vlastite kreacije, koje ne moraju biti profesionalne. Dovoljno je da budu vidiljeve sa prednje i zadnje strane, a potrebno ih je raditi na živom modelu ili krojačkoj lutki.
  • Uz fotografije nužno je dostaviti zajedno sa kratkim opisom modela, inspiracijom, korištenim materijalima, na koji način je kreacija napravljena i kako ta kreacija predstavlja važnost čuvanja okoliša.
  • Fotografije modela dostaviti na e-mail adresu [email protected] sa naslovom “Prijava na konkurs” uz opis modela, osnovne lične podatke, i kontakt telefon.

Selekcija radova i žiri

  • Nakon zatvaranja konkursa, stručni žiri bira najbolje radove, koji će se na koncu predstaviti na glavnom događaju u Sarajevu.
  • Modna revija ća također biti takmičarkog karaktera, gdje će svi odabrani u selekciji predstaviti svoje radove pred stručnim žirijem.

Nagrade

  • I mjesto: Partner projekta Courtyard by Marriott Sarajevo nagrađaje najboljeg dizajnera ili dizajnericu sa dvodnevnim boravkom za dvoje.
  • Prva tri mjesta dobijaju unikatne nagrade/skulpture akademske kiparice Dalile Manso, dok svi učesnici dobijaju Zahvalice.

Konkurs možete preuzeti na www.wasteistaste.com

Za sva pitanja i dodatne informacije kontaktirajte nas na [email protected]

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments