Wake Up! studentska kampanja u Zenici

28 maj
Rok prijave 29.05.2018

WakeUP! Under Your Sky (Probudi se pod svojim nebom!) – kampanja studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Kao odgovor na problem iseljavanja mladih iz BiH, studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici Mirza Imamović, Dženita Mameleđija, Ajša Luković i Azra Beslagić i studenti Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Eldar Šalaka, Emir Ademović, Imana Hadžić i Rahima Velić kreirali su javnu kampanju pod nazivom WakeUP!

Under Your Sky (Probudi se pod svojim nebom!) u okviru projekta E4U kojeg organizuje Evropska unija u Bosni i Hercegovini. Studenti Pravnog fakulteta iz Zenice i Ekonomskog fakulteta iz Sarajeva čine jedan tim GREEN TEAM koji će kampanjom Wake UP nastojati potaknuti mlade da ostanu u našoj zemlji. Implementirajući niz aktivnosti u okviru pometnutog projekta, studenti nastoje dati vlastiti doprinos u smanjenju stope odliva mozgova iz BiH, te potaknuti mlade na proaktivan pristup profesionalnom razvoju, preduzetništvu, ali i kreiranju politika usmjerenim na mlade u našoj zemlji.

U utorak, 29. maja, sa početkom u 10 sati, na Pravnom fakultetu Univerziteta u Zenici bit će organizovan događaj pod nazivom Business day (#WakeUP&Connect) u okviru E4U projekta Ureda specijalnog predstavnika EU u BiH.

Događaj je koncipiran na način da će na jednom mjestu okupiti pozitivne poslovne priče i poslodavce, a usmjeren je ka studentima. Prisutnima će se obratiti Haris Sejdić, izvršni direktor u firmi “Koteks” koja je vodeća u industriji kože, zatim Amar Mušeljić, mladi inovator i prvi pronalazač bh. LED sijalice, osnivač AM Iskra d.o.o., Fikret Omahić, direktor u B&M Comerc, Emina Tufeķčić, menadžer za ljudske resurse kompanije Vispak d.o.o., te predstavnici JU Zavod za zapošljavanje ZDK.

Pozivamo sve zainteresovane mlade osobe i studente da prisustvuju događaju i usvoje izuzetno značajna i korisna znanja. Učesnicima će biti dodijeljeni certifikati na kraju Business Day-a.

Pratite rad ove grupe mladih ljudi na Facebook-u i Instagramu-  Wakeup E4U i saznajte zašto odlazak nije opcija.

Prijavni obrazac

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments