Vraća se OPEN Fest: Sarajevo ponovo domaćin najvećeg festivala sloboda u Europi

21 aug

Od 27. do 31. oktobra ove godine Sarajevo će biti domaćin drugog OPEN Festa, najvećeg libertarijanskog festivala u Europi, koji je prošle godine ugostio 5.000 domaćih i stranih učesnika.

Ovogodišnji OPEN Fest traje pet dana i posvećen je motivu neprestane borbe između običnog čovjeka i glomaznog državnog aparata.

Glavni govornici festivala su: Mat Kibbe, osnivač Free the People organizacije, te jedan od vodećih predstavnika pokreta “Čajanka” (Tea Party) u SAD; Susanne Tarkowski Tempelhof, osnivačica organizacije Bitnation i svjetski poznati zagovornik kriptovaluta; Nima Sanandaji, iransko-švedski autor knjiga “Nordijski gender paradoks” i “Raturanje Utopije: Dekonstrukcija mita o nordijskom socijalizmu”.

Pored glavnih govornika, prisutnima će se preko Interneta uživo obratiti David Friedman, sin ekonomskog nobelovca Milton Friedmana.

OPEN Fest uključuje preko 20 nezavisnih događaja, od kojih se izdvajaja ESFL konferencija, te debata o odnosu Islama i ideja slobode. Pored toga, tokom trajanja festivala, organizovat će se niz edukativnih programa za libertarijance iz regiona, uključujući i Objektivistički seminar.

Drugi OPEN Fest nastavlja sa misijom unaprijeđenja stanja sloboda u Bosni i Hercegovini, te regionu Zapadnog Balkana. OPEN Fest nastoji brendirati Sarajevo kao grad slobode, koji je otvoren za libertarijanske ideje.

OPEN Fest organizira nevladina organizacija “Multi” u suradnji sa domaćim i inostranim partnerima.

Svi zainteresovani za učešće mogu pratiti informacije o festivalu na zvaničnoj Facebook stranici festivala ili internet stranici OPEN Fest.

(Visited 6 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments