Volontiraj u udruženju samohranih roditelja ,,Ponos”

23 jul

Udruženje samohranih roditelja ,,Ponos” sa sjedištem u Banjaluci, postoji od 2009. godine i fokusira se na pravilan psihofizički razvoj djece, jer su djeca direktne žrtve socijalno ugrožene porodice i zato se svim porodicama (sa oba roditelja i jednoroditeljskim) trebaju osigurati uslovi za normalan rast i razvoj djece. Shodno tome Udruženju se javila potreba za angažovanjem volontera koji su na završnim studijima društveno – humanističkog smjera.

Profili volontera koji se traže:

Psiholog bi trebalo da ima diplomu prvog ciklusa i bar dvije godine iskustva, da ima empatiju prema marginilizovanim grupama pogotovo samohranih roditelja i jednoroditeljskih porodica, da je jaka stabilna osoba, koja bi svojim znanjem i iskustvom odgovorila potrebama i nedoumicama sa kojima se svakodnevno susrećemo.

Pedagog, diploma prvog ciklusa i iskustvo u radu sa djecom, gde bi uz zajedničku saradnju sa radnicima osmislili aktivnosti za najmladju populaciju, da barem na neki način skrenemo pažnju sa težine života u kojoj su se našli. Takođe da ima pristup roditelju u vidu savjeta i prijedloga koji se tiču njihove djece.

Socijalni radnik, da poznaje zakon o socijalnoj zaštiti i načinima ostvarivanja prava iz ostvarivanja socijalne zaštite.

Pravnik, da poznaje Porodični zakon, Zakon o socijalnoj zaštiti, da zna da protumači presude, sastavi tužbu, prijedloge izvršenja, da uputi pravni savjet u trenutku potrebe .

Ako si student završne godine jedne od gore navedenih studija, tolerantan si i odgovoran, a želiš da učiš o problemima samohranih roditelja i jednoroditeljskih porodica prijavi se i volontiraj!

Zainteresovani za volontiranje mogu poslati  CV na [email protected].

(Visited 5 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin