Volontiraj u “Evropskoj noći istraživača 2017”

8 sep
Rok prijave 22.09.2017

Noć istraživača Bosne i Hercegovine 2017
Organizatori pozivaju volontere na učešće u manifestaciji

Šestu godinu za redom u Bosni i Hercegovini se obilježava najzabavnija noć nauke i istraživačkog rada, ovaj put pod sloganom „Kreiramo bolje sutra“.

U petak, 29. septembra, od 17.00 sati građani šest bosansko-hercegovačkih gradova –  Sarajevo,  Banja Luka, Mostar, Bijeljina, Goražde i Travnik – pridružiće se društvu od preko milion radoznalih ljudi koji istovremeno slave nauku u više od 300 gradova širom Evrope!

Svake godine sve je veći broj volontera koji nam pomognu da naša manifestacija bude još sadržajnija i veća, te tako prevaziđe očekivanja  naših posjetitelja. Samo prošle godine u šest gradova gdje se održala „Evropska noć istraživača“ pridružilo nam se oko 200 volontera, u glavnom učenika srednjih škola.

Dođite i ove godine da kreiramo bolju budućnost zajedno!

Budite naš volonter u „Evropskoj noći istraživača!!

Šta očekujemo od vas? Prije svega malo dobre volje i puno osmijeha. Sve ostalo ćemo se dogovoriti. Potrebno je da nam pomognete pri organizaciji lokacija, tokom manifestacije da upućujete posjetitelje na naše brojne aktivnosti, pomažete voditeljima aktivnosti u njihovoj provedbi, sudjelujete u pružanju informacija, prikupljanju pitanja i sugestija, te pri pakovanju i dodjeli nagrada za pobjednike različitih takmičenja i kvizova. Zaista jeste tako jednostavno kako zvuči, ali nama vaša pomoć (i osmijeh) znači puno u uzavreloj naučnoj noći, koju posjeti na hiljade građana. Hranu i piće za naše volontere obezbjeđuju naši sjajni partneri.

Zato, ako imate taj osmijeh i malo volje, a želite upoznati puno novih lica, prijaviti se možete preko formulara na našoj web stranici do 22. septembra. http://www.nocistrazivaca.ba/ukljucite-se/registracija-volontera

Nakon registracije,  kontaktiraćemo vas sa svim informacijama i uputama za vaše učešće.

I ove godine će posjetiocima biti predstavljeno mnoštvo raznolikih zabavno-informativnih sadržaja kroz različite interaktivne eksperimente, predavanja i igre, te  naučnu zabavu na kraju.

Tačne lokacije i program manifestacije u šest gradova biće pravovremeno objavljeni na našoj web stranici www.nocistrazivaca.ba, a možete nas pratiti i na facebooku @NocIstrazivacaBiH. Lajkajte nas!

Evropsku noć istraživača u Bosni i Hercegovini zajedničkim snagama realizuju Oxfam u Bosni  Hercegovini, Institut za hidrotehniku Sarajevo, agencija Tidea, Univerzitet za poslovne studije Banja Luka, Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru, Privredna komora Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, te G&C Event Agency.

Cilj manifestacije je povećanje svijesti o istraživanju i inovacijama u Bosni i Hercegovini, podrška istraživačima i promocija dostignuća domaćih naučnika, inovatora i poduzetnika, te podsticanje mladih da razmisle o nauci kao potencijalnoj karijeri.

Kreirajmo bolju budućnost zajedno! Pridružite nam se 29.septembra 2017. godine u šest gradova Bosne i Hercegovine!

O Evropskoj noći istraživača

Evropska Noć istraživača je pokrenuta 2005. godine pod pokroviteljstvom FP7 programa Evropske unije i organizuje se svakog posljednjeg petka u septembru, s ciljem promocije naučnih istraživanja, karijere istraživača, kao i podizanja svijesti kod šire javnosti o uticaju raznih istraživanja na svakodnevni život.

Od svog nastanka, Noć istraživača obilježava se u sve više gradova Evrope, pa je tako prošle, 2016. godine održana u više od 300 gradova u 30 evropskih država. Od 2014. godine „Noć istraživača“ je postala „Evropska noć istraživača“ pod pokroviteljstvom programa Horizont 2020.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin