Volontiraj na Vučko Trailu na Bjelašnici i Visočici

24 apr

Planinarsko društvo Željezničar objavljuje poziv za volontere koji će učestvovati u organizaciji brdske trke Vučko Trail 2019.

Trka se održava na planinama Bjelašnici i Visočici, u subotu, 22. juna 2019. godine.

Vučko Trail volonteri će u sedmicama prije trke biti angažovani na uređivanju i markiranju staza, pravljenju trail markacija, pripremi startnih paketa za takmičare, te na dan trke na okrepnim stanicama i kontroli trkača i organizaciji same trke, a sve u skladu sa vlastitim afinitetima i željama.

Volonteri imaju osiguran prevoz za vrijeme pripremnih aktivnosti i za vrijeme održavanja trke, te hranu, smještaj i prigodan poklon kao znak zahvalnosti za angažman.

Prvi sastanak će biti održan 7. maja 2019. godine, u prostorijama PD Željezničar u Sarajevu, na adresi Ključka 2. Sve detaljne informacije mogu se dobiti putem Facebook stranice PD Željezničar i Vučko Trail ili web-stranica www.vuckotrail.ba i www.pdzeljeznicar.ba.

Prijava za volontiranje se vrši putem linka u formi koja je napravljena specijalno za volontere.

Ovogodišnji Vučko Trail je četvrti po redu, a takmičari mogu da biraju između tri različite staze, od 13, 37 i 63 kilometra. Svaka od staza vodi kroz neke od najljepših i najatraktivnijih predjela Bjelašnice i Visočice, a za najbolje takmičare su osigurane vrijedne nagrade.

Prijave za trku su moguće do 8. juna 2019. godine, putem linka.

Do danas se na Vučko Trail prijavilo rekordnih 650 trkača iz 13 država, a organizatori najavljuju najmasovniju i najzanimljiviju trku do sada.

(Visited 309 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments