Vijeće mladih FBIH: Pridruži se inicijativi AKTIVNI I DANAS!

17 nov
Rok prijave 30.11.2017

Pokažimo koliko je omladinski sektor u BiH važan za razvoj stavova mladih, njihovih ideja, obrazovanja i kvalitetnog trošenja slobodnog vremena. Pokažimo da mladi nisu pasivni, da mladi djeluju i rade, da mladi imaju ideje koje žele promovisati, podijeliti sa drugima i implementirati.

Inicijativa AKTIVNI I DANAS! je proizašla iz naših svakodnevnih susreta sa mladima i omladinskim organizacijama koje se sve češće susreću s problemima kao što je manjak aktivista/volontera u organizacijama; manjak aktivnosti; neprijemjećenost onoga što rade; zapostavljanje od strane lokalnih vlasti pa i odlazak mladih.

Vijeće mladih FBiH je u decembru 2016. okupilo dvadeset omladinskih organizacija koje su implementirale preko 25 aktivnosti, te su odlučili i ove godine mjesec decembar posvetiti aktivnostima organizacija i pojedinaca koje bi promovisali pod jednim nazivom i jednom zajedničkom idejom. Na ovaj način se želi pokazati koliko omladinske organizacije zaista rade i koliko su bitni projekti/aktivnosti koje one implementiraju u svojim lokalnim zajednicama.

  • AKTIVNI I DANAS okuplja i promoviše omladinski rad kao bitan segment društvenog djelovanja;
  • Vaše aktivnosti će biti vidljivije i biti promovisane na svim medijskim kanalima Vijeća mladih Federacije BiH, ali i drugih medija;
  • Na ovaj način svi doprinosimo širenju pozitivnih stavova kod mladih ljudi i samim tim motiviramo druge na aktivizma;

KAKO POSTATI DIO INICIJATIVE?

  • Odlučite se organizovati jednu aktivnost u mjesecu decembru ili mapirajte već planiranu;
  • Odaberite datum implementacije aktivnosti i zajedno sa opisom prijavite se, u formularu ispod kako bismo ga uvrstili u kalendar najkasnije do 30.11.2017.;
  • Održite aktivnost;
  • Pošaljite nekoliko fotografija (2-3) ili kratki video koji mi možemo podijeliti na facebook stranici Vijećam mladih FBiH i na taj način okupiti sve vas koji budete učestvovali, kreirati priče i promovisati aktivizam mladih zajedno sa vama.
  • Fotografije i/ili video možete poslati na: [email protected].

Više informacije i prijavu možete pronaći ovdje.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments