UWC stipendije za učenike iz Bosne i Hercegovine

11 dec

Proces odabira za dodjelu UWC stipendija učenicima iz Bosne i Hercegovine, pod vodstvom je UWC Nacionalnog odbora BiH. Proces odabira započinje sa popunjavanjem prijavnog obrasca koji se šalje Nacionalnom odboru BIH u roku od poziva za dodjelu stipendija, obično objavljenom u veljači/februaru.

U vrijeme podnošenja zahtjeva, učenici trebaju pohađati drugi razred četverogodišnje srednje škole. U sklopu natječaja, selekcijski postupak podrazumijeva razmatranje dostavljene dokumentacije (prvi krug), test (drugi krug), te razgovor s izbornim povjerenstvom (završni krug) koji uključuje i aktivnosti, poput radionica ili zajedničkih vođenih aktivnosti kandidata.

Svi dijelovi selekcije usmjereni su na vrednovanje razine opće kulture, osobnosti, motivacije, interesa, sposobnosti, sklonost UWC idealima i drugim karakteristikama kandidata.

Puna stipendija za dvije godine obrazovanja pokriva:

  • Školarinu
  • Hranu i smještaj
  • Naknade ispita
  • Udžbenike i školski pribor
  • Troškove “Tjedna projekata”
  • Sve izvannastavne aktivnosti
  • Zdravstveno osiguranje

Stipendije za UWC Mostar pokrivene su od strane naših donatora.

Iako se nastava u Koledžu ujedinjenog svijeta u Mostaru održava na engleskom jeziku, kompletna fluentnost u poznavanju jezika nije uvjet za izbor. Znanje engleskog jezika u trenutku prijave na natječaj nije presudno, ali je poželjno. Međutim, učenicima koji imaju poteškoće sa engleskim jezikom pomagati će profesori i njihovi vršnjaci, kako bi se osiguralo da jezik ne postane prepreka u ostvarivanju potencijala samih učenika.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, molim Vas da kontaktirate našu Koordinatoricu za upise, Ivonu Sušac na: [email protected].

Dodatne informacije o United World College-u u Mostaru  i stipendijama možete pronaći ovdje.

 

(Visited 5 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin