Uradite ono što do sada niste uradili, učestvujte u FUU 2016!

11 jul

Festival ulične umjetnosti Sarajevo 2016 održat će se od 22. do 24. jula. Ove godine želimo da Sarajevo dobije umjetničku četvrt. Predlažemo da ona bude u Radićevoj ulici, pa ćemo u ova tri dana sunčanog jula pokazati kako bi to moglo izgledati. Svi/e ste pozvani/e, jer ovo je vaš Festival!

Dobrodošli na prvo izdanje Festivala ulične umjetnosti – FestU 2016 Sarajevo!

Prošlogodišnji festival smo prozvali nultim izdanjem, jer je, prije svega, bio poligon za eksperimente, i pokušaj da se ostvare pomalo neobične ideje na planu prezentacije raznih umjetnosti na ulicama, u parkovima, dvorištima. Desile su se brojne zanimljive stvari.

Ove godine je red na vas. Promijenite svoj dan, uradite ono što niste do sada uradili. Učestvujte. Postanite dio priče. Dovoljno je da se pojavite na nekoj od lokacija gdje se odvija FUU i sa vašim prisustvom sve će postati drugačije.

Šta je FUU? Jedan festival, a tako puno umjetnosti.

FUU se sastoji od cijelog spektra umjetničkih disciplina – vizuelnih, muzičkih, teatarskih umjetnosti i svih mogućih kombinacija koje umjetnost može da pruži. Umjetnici/e se služe različitim sredstvima da bi došli/e do svoga cilja. To je suvremen i realan pristup, i već odavno se to ne može gurati u ladice ili držati na mjestima koja su strogo određena za to.

A Sarajevo? Šta god ljudi govorili o Sarajevu, i koliko god se žalili na ovaj grad, ja ga ipak volim. I nisam jedini. Sarajevo je zaslužilo više kulture i umjetnosti na ulicama. I grad bi trebao, prije svega, da stremi ka ljepšem i kvalitetnijem načinu života. Ako se probudimo iz beskonačne poslijeratne letargije, sve je moguće.

Šta FUU donosi vama kao pojedincima/kama?

FUU vam donosi perspektivu u kojoj svaka ulica postaje ulica od posebnog značaja. Donosi vam ljepši život, prijatno okruženje, osjećaj mira i sklada, opušteno druženje, slobodu djelovanja, mogućnost da malo zaboravite na vrijeme i stres, osjećaj bliskosti sa sugrađanima/kama, osjećaj ponosa da svoj grad baš vi činite posebnim i ljepšim.

FUU je vaš festival.

Više informacija možete pronaći ovdje.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin