UpBeat forum društvenih inovacija – vol. 2 u Crnoj Gori

16 okt

ADP-Zid kao vodeći partner YouSEE platforme za društvene inovacije u regionu zapadnog Balkana, u saradnji sa Upbeat Hub i SIC platformom, sa zadovoljstvom vas pozivaju na Upbeat Forum društvenih inovacija – vol. 2. Forum će biti održan u hotelu “CentreVille” (Cetinjska 7, Capital Plaza, Podgorica) 4. i 5. decembra 2018.

Više od 120 aktivista, vodećih kreatora i praktičara društvenih inovacija iz regiona Zapadnog Balkana i Evrope okupiće se u glavnom gradu Crne Gore kako bi doprinijeli trasiranju novog pristupa razvoja inovacija u zajednici. Forum društvenih inovacija predstavlja priliku za umrežavanje mladih, kreatora, profesionalaca, zatim i poslovnih predstavnika u kreiranju odgovora na različite izazove u zajednici u oblastima koji odgovaraju kapacitetima zainteresovanih strana. Takodje, svi oni koji su zainteresovani da čuju dobru praksu, ali i oni koji žele podijeliti svoja zapažanja i preporuke, dobrodošli su na ovaj jedinstven skup u regionu.

Registracija za učesnike – OVDJE

Registracija za prezentere je otvorena do 25. oktobra 2018.  – OVDJE

Kao organizatori, imamo priliku da podržimo ograničeni broj predavača i učesnika iz regiona Zapadnog Balkana i Turske sa grantovima za putovanja ili smještaj. Registracija za putne grantove otvorena je do 20. oktobra 2018.  – OVDJE

Pozvani predavači će učesnicima približiti mogućnosti i perspektive zajednice kroz teme: Socijalne inovacije i aktivne mjere za zapošljavanje; Društvena Ekonomija i uloga kompanije u zajednici; Ekosistem za socijalne inovacije; Blockchain i pozitivni društveni uticaj.

Na forumu ćemo diskutovati o preporukama za razvoj politika društvenih inovacija za narednu deceniju koje će YouSEE platforma pripremiti za donosioce odluka u regionu. Različite forme dijaloga u okviru foruma su prilika da istražimo kako možemo razvijati vlastite kapacitete, saradjivati i investirati u koncept društveno inovativnog Zapadnog Balkana.

Ovaj događaj će označiti završetak četvorogodišnjeg regionalnog projekta “Regionalna platforma organizacija civilnog društva koja se zalaže za društvene inovacije u oblasti zapošljavanja mladih u riziku od socijalne isključenosti”, u partnerstvu sa SEEYN, MKC Bitola, Napor, ToG, Lens, BBA, a koji je finansiran iz fondova Evropske Unije. Projekat je pokrenut sa ciljem da doprinese stvaranju javnih politika koje garantuju veću socijalnu i ekonomsku sigurnost, kao i uključivanje mladih u društvo.

Detaljniji program će biti dostupan početkom novembra 2018. Za sva dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte putem e-maila: [email protected]

(Visited 146 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments