UNSA: Stipendije Univerziteta u Saarlandu (Njemačka) za zimski semestar ak. 2018/19. godine

25 mar
Rok prijave 15.05.2018
U okviru Erasmus + programa Univerzitet u Saarlandu (Njemačka) objavio je javni poziv za dodjelu stipendija za jednosemestralnu mobilnost u zimskom semestru akademske 2018/19. godine.
Pravo na dodjelu stipendija imaju redovni studenti prvog, drugog, trećeg ciklusa (bachelor, master i doktoranti) i akademsko osoblje Univerziteta u Sarajevu.
U skladu sa potpisanim ugovorom o realizaciji mobilnosti na Univerzitetu u Saarlandu studentima i akademskom osoblju Univerziteta u Sarajevu dostupne su studijske oblasti: jezici i pravo, te su za studente prvog, drugog i trećeg ciklusa dostupne četiri stipendije, a dvije za akademsko osoblje.
Konkursom je predviđena mjesečna stipendija u iznosu od 800 eura, staff: dnevnica u iznosu od 120 eura i putni troškovi u iznosu od 275 eura, dok viza, dozvola za boravak i osiguranje nisu obuhvaćeni ovom stipendijom, te je stipendista dužan da ove troškove snosi sam.
Iz Službe za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu napominju da svim zainteresovanim kandidatima stoje na raspolaganju putem e-maila: [email protected] ili kontakt telefona: +387 33 56 51 16.
Konkurs ostaje otvoren do 15. maja, a za više informacija pogledati Konkurs za dodjelu Erasmus+ stipendija Univerziteta u Saarlandu u zimskom semestru akademske 2018/19. godine.
Stipendije.ba
(Visited 914 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Emir Kustura