UNSA: Republika Slovenija dodjeljuje stipendije za postdiplomski studij

24 jan

Javni stipendijski, razvojni, invalidski i fond za izdržavanje Republike Slovenije objavio je konkurs za stipendiranje postdiplomskog (magistarskog ili doktorskog) studija iz područja prirodnih, tehničkih nauka ili medicine u Republici Sloveniji.

Cilj spomenutog programa je unaprijediti saradnju između država i privući izvrsne studente iz država Zapadnog Balkana na postdiplomski studij u Sloveniju, gdje studenti iz ovih država studij iz odabranih područja također uspješno i završavaju.

Konkurs vide kao dobru mogućnost za studente Univerziteta u Sarajevu, koji imaju namjeru nastaviti studij i razvijati svoju akademsku karijeru. Navedenim stipendijskim programom također nastoje unaprijediti saradnju između država, a studentima istovremeno žele omogućiti studentsko iskustvo izvan matične države, gdje mogu dobiti dodatna, šira znanja i otvoriti si nove mogućnosti zaposlenja.

Sve detaljne informacije o stipendijama, studijskim programima, fakultetima, iznosima stipendija i rokovima možete pogledati ovdje.

(Visited 574 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments