UNSA: Prijavite se na konkurs za stipendije u Kaunasu, Litvaniji

25 nov
Rok prijave 28.11.2018

U okviru ERASMUS+ programa raspisan je konkurs za studente, akademsko i administrativno osoblje Univerziteta u Sarajevu na Vytautas Magnus univerzitetu u Kaunasu, Litvaniji u ljetnom semestru akademske 2018/2019. godine.

APLIKANTI:

Na konkurs se mogu prijaviti studenti prvog, drugog i trećeg ciklusa (bachelor, master, PhD) Univerziteta u Sarajevu. Studenti dodiplomskog studija moraju biti upisani u drugu godinu studija prilikom prijave.

STUDIJSKE OBLASTI:

U skladu sa potpisanim ugovorom o realizaciji mobilnosti na Vytautas Magnus univerzitetu u Kaunasu dostupne su studijske oblasti date na ovom linku.

IZNOS STIPENDIJE:

  • studenti: mjesečna stipendija u iznosu 800,00 EUR
  • putni troškovi do iznosa 275,00 EUR,
  • viza, dozvola za boravak i osiguranje nisu obuhvaćeni ovom stipendijom, te je stipendista dužan da ove troškove snosi sam.

PRIJAVA:

Zainteresovani studenti i osoblje koji ispunjavaju kriterije potrebno je da prikupe traženu i kompletiranu dokumentaciju i dostave je putem emaila do naznačenog roka za prijavu. U emailu je potrebno dostaviti tražene i kompletne dokumente u .PDF formatu, jasno čitljivo. U predmetu emaila (subject) nasloviti: PRIJAVA ZA naziv univerziteta, navesti semestar i akademsku godinu za koji se prijavljujete, a u tekstu emaila navedite listu dokumenata koje dostavljate.

Prednost imaju studenti i osoblje koji dosada nisu koristili stipendiju ili su sa organizacione jedinice sa koje je bilo manji broj prijava u okviru Erasmus+ programa.

ROK ZA PRIJAVU:

Konkurs je ponovo otvoren za studente 07.11.2018. godine, a rok za dostavljanje dokumentacije je do 28.11.2018. do 15:00 sati.

Sve potrebne informacije možete pronaći na linku.

(Visited 109 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments