UNSA: Prezentacija američkih programa obrazovnih bilateralnih razmjena

22 maj

U okviru redovne informativne kampanje predstavnici Ambasade SAD-a i Ureda za odnose s javnošću prezentirat će ponudu američkih programa obrazovnih bilateralnih razmjena u petak 27. maja 2016. godine u 11:00 sati u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu.

Tom prilikom će zainteresirani moći dobiti sve potrebne informacije omogućnostima nastavka studija u SAD-u, te o otvorenom konkursu Fulbrightovih i ostalih akademskih programa koje kontinuirano nudi i u potpunosti finansira Vlada SAD-a, a koje administrira uz pomoć Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu i njenog Odjela za odnose s javnošću, pododjel za obrazovanje i kulturu. Također, bit će predstavljena i američka organizacija „Education USA“ i programi koje nudi.

U okviru prezentacije svoja iskustva će sa prisutnima podijeliti bivši stipendisti Fulbrightovog programa iz BiH kao i američki stipendisti Fulbrightovog programa koji trenutno borave na organizacionim jedinicama Univerziteta u Sarajevu, saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću UNSA.

Više informacija: US Embassy supported Academic Exchange Programs Flyer

Više informacija možete pronaći ovdje.

Studomat.ba

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin