UNSA: Konkurs za stipendije u Zadru

17 nov
Rok prijave 30.11.2018

U okviru ERASMUS+ programa – kreditna mobilnost – raspisan je konkurs za studijski boravak na Sveučilištu u Zadru (Hrvatska) u ljetnom semestru akademske 2018/2019. godine.

APLIKANTI:

Na konkurs se mogu prijaviti studenti sva tri ciklusa studija (bachelor, master, PhD) Univerziteta u Sarajevu. Studenti dodiplomskog studija moraju biti upisani u drugu godinu studija prilikom prijave.

STUDIJSKE OBLASTI:

U skladu sa potpisanim ugovorom o realizaciji mobilnosti na Sveučilištu u Zadru dostupne su sve studijske oblasti koji ova institucija ima na linku.

IZNOS STIPENDIJE:

  • Studenti: mjesečna stipendija u iznosu od 800,00 EUR,
  • Putni troškovi do iznosa od 180,00 EUR,
  • Viza, dozvola za boravak i osiguranje nisu obuhvaćeni ovom stipendijom, te je stipendista dužan da ove troškove snosi sam.

PRIJAVA:

Zainteresovani studenti koji ispunjavaju kriterije potrebno je da prikupe traženu i kompletiranu dokumentaciju (navedenu ispod) i dostave je putem emaila direktno Sveučilištu u Zadru i  putem emaila UNSA do naznačenog roka za prijavu. U emailu je potrebno dostaviti tražene i kompletne dokumente u .PDF formatu, jasno čitljivo. U predmetu emaila (subject) nasloviti: PRIJAVA ZA naziv univerziteta, navesti semestar i akademsku godinu za koji se prijavljujete, a u tekstu emaila navedite listu dokumenata koje dostavljate.

ROK ZA PRIJAVU:

Konkurs je objavljen 06.11.2018. godine, a rok prijavu i dostavljanje dokumentacije Sveučilištu u Zadru je 30.11.2018. godine .

Više informacija na linku.

(Visited 184 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments