UNSA: Konkurs za stipendije na Univerzitetu Beira Interior u Portugalu

19 nov
Rok prijave 12.12.2018

U okviru ERASMUS+ programa – kreditna mobilnost – raspisan je konkurs za mobilnost u ljetnom semestru 2018/2019. godine na Univerzitetu Beira Interior, Portugal.

STUDIJSKE OBLASTI:

U skladu sa potpisanim ugovorom o realizaciji mobilnosti sa ovim univerzitetom, dostupne su studijske oblasti iz političkih nauka, međunarodnih odnosa i filozofije.

APLIKANTI:

Na konkurs se mogu prijaviti studenti prvog i drugog ciklusa studija (BA, MA) te akademsko (u svrhu organizovanja nastave) i administrativno osoblje Univerziteta u Sarajevu.

IZNOS STIPENDIJE:

  • studenti: mjesečna stipendija u iznosu 800,00 EUR
  • osoblje: dnevnica u iznosu 120,00 EUR,
  • putni troškovi do iznosa od 360,00 EUR,
  • viza, dozvola za boravak i osiguranje nisu obuhvaćeni ovom stipendijom, te je stipendista dužan da ove troškove snosi sam.

PRIJAVA:

Zainteresovani studenti i osoblje koji ispunjavaju kriterije potrebno je da prikupe traženu i kompletiranu dokumentaciju i dostave je putem emaila do naznačenog roka za prijavu. U emailu je potrebno dostaviti tražene i kompletne dokumente u .PDF formatu, jasno čitljivo. U predmetu emaila (subject) nasloviti: PRIJAVA ZA naziv univerziteta, navesti semestar i akademsku godinu za koji se prijavljujete, a u tekstu emaila navedite listu dokumenata koje dostavljate.

Rok za prijavu je 12.12.2018. godine.

Više informacija možete pronaći na linku.

(Visited 121 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments