University of East Anglia: Grantovi za pisce za jednogodišnji boravak u UK

28 dec
Rok prijave 30.01.2018

University of East Anglia iz Velike Britanije dodjeljuje David T. K. Wong grantove piscima iz zemalja širom svijeta koji žele da pišu o Dalekom istoku u toku jednogodišnjeg boravka na tom Univerzitetu u Ujedinjenom Kraljevstvu.

U okviru programa, aplikantima se daje mogućnost da provedu jednu godinu na East Anglia univerzitetu i steknu i nadograde vještine u oblasti kreativnog pisanja. Grantovi se dodjeljuju u iznosu od 26.000 funti, a dobitnici grantova će postati članovi Škole za književnost, dramu i kreativno pisanje. Odabrani kandidati će biti dio Škole u periodu od devet mjeseci u kampusu, a troškove smještaja će pokriti kandidati od iznosa koji je dodjeljen grantom. Od aplikanata se očekuje da objave jedan rad mentoru koji im je dodjeljen i da učestvuju na istraživačkim seminarima koji se bave kreativnim pisanjem.

Pravo na prijavu imaju pisci iz cijelog svijeta – afirmisani ili neafirmisani.

Univerzitet East Anglia – UEA je javni istraživački univerzitet u Norviču, Engleska. Osnovan 1963. godine u kampusu koji se prostire na 320 ari (130 hektara) zapadno od centra grada, univerzitet ima četiri fakulteta i 26 škola.

Više informacija o programu i načinu prijave možete pronaći ovdje.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin