UNFPA: Konkurs za dodjelu nagrada

6 maj
Rok prijave 17.11.2017

Populacijski fond Ujedinjenih nacija UNFPA objavljuje konkurs za dodjelu nagrada kao priznanja pohvalnih nastojanja poduzetih u Bosni i Hercegovini koja se suprotstavljaju društvenim stereotipima, ukidaju predrasude prema marginaliziranim grupama ili koja predstavljaju značajan doprinos unapređenju prava ljudi u jednoj od četiri ključne prioritetne oblasti UNFPA.

To su seksualno i reproduktivno zdravlje; adolescenti i mladi (seksualno i reproduktivno zdravlje), rodna jednakost i osnaživanje žena s fokusom na seksualno nasilje u oružanom sukobu i populacijska dinamika s fokusom na starenje.

Iz UNFPA pozivaju organizacije civilnog društva, institucije vlasti, medije, privredne subjekte i posvećene fizičke osobe da kandiduju svoje radove na bosanskom/hrvatskom/srpskom ili engleskom jeziku.

Svaki predlagatelj treba kandidovati najviše jednu fizičku osobu ili instituciju. Također će biti prihvaćeni i prijedlozi predlagatelja u vlastito ime.

Kandidovani prijedlozi se moraju odnositi na doprinose – naprimjer objavljeni članci, provedena aktivnost, uspostavljanje dobre prakse, itd. u Bosni i Hercegovini u periodu od 15. novembra 2016. godine do 15. novembra 2017. godine.

Prijedlozi se trebaju dostaviti elektronski na e-mail adresu [email protected] najkasnije do 17. novembra 2017. godine.

Prijedlozi dostavljeni nakon isteka roka neće biti uzeti u razmatranje, saopćeno je iz UNFPA.

oslobodjenje.ba

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments