UN Women poziv za prijave: Šampioni/ke za promjene

24 okt
Rok prijave 01.11.2016

Da li ste strastveni po pitanjima ravnopravnosti spolova i ekonomskog osnaživanja žena? Želite li primijeniti svoje vještine kako bi napravili razliku u svojoj zajednici i šire? Imate pristup internetu?

UN Women’s Empower Women poziva na slanje aplikacija od strane dinamičnih i kreativnih žena/djevojčica i muškaraca/mladića iz čitavog svijeta koji žele postati prvaci/kinje ženskog ekonomskog osnaživanja. Prijavite se sada postati globalni Prvaci/kinje za promjene.

Ko se može prijaviti? Žene/djevojčice i muškarci/dječaci različitih profesija pozadina i znanja. Studenti/ce se ohrabruju da se prijave. Kandidati/kinje koji su mlađi od 18 godina u trenutku podnošenja zahtjeva će morati imati odobrenje i saglasnost roditelja/ki.

Koje su prednosti? Usko ćete sarađivati sa timom Empower Women u UN Women na individualnom ili grupnom projektu; bićete vidljivi i prepoznati za svoj doprinos pred publikom od gotovo milion ljudi iz više od 190 zemalja; bićete u mogućnosti da se umrežite sa 17.000 kolega/ica i eksperata/ica. Također ćete imati priliku za sticanje novih znanja i učenje vještina (putem webinara, online diskusija, blogova i mnogo drugih načina).

Što će Prvaci/kinje raditi? Od Vas će se očekivati da koristite svoju stručnost, vještine i znanja za promicanje ekonomskog osnaživanja žena online i offline. Vi ćete biti u mogućnosti da aktivno sudjelujete i vodite on-line rasprave; doprinosite blogu; dijelite relevantne resurse; pozivate mreže da se pridruže; koristite inovativne alate i rješenja za ekonomsko osnaživanje žena; razvijate lične ili grupne projekte za osnaživanje žena online i u svojoj zajednici.

Koliko vremena je potrebno odvojiti? Oko tri do četiri sata sedmično tokom pet mjeseci

Da li će biti dostupno finansiranje? Učešće je na volonterskoj osnovi. Ne postoje sredstva koja bi bila dostupna za vaše učešće.

Koji su rokovi? Vašu prijavu treba poslati do 1. novembra/studenog 2016. u 5:00 EDT (vrijeme u New York-u).

10. novembra/studenog 2016. godine ćemo pozvati sve kvalificirane kandidate/kinje na učešće u jednomjesečnom okupljanju. Svrha ovog okupljanja aplikanata je pokazivanje koliko ste dinamični, kreativni i strastveni kada je u pitanju ekonomsko osnaživanje žena.

10. decembra/prosinca 2016., Empower Women će objaviti imena odabranih Šampiona/ki promjena. Šampioni/ke će podnijeti plan aktivnosti do 20. decembra/prosinca, i usko surađivati sa timom Empower Women tokom razdoblja od četiri mjeseca.

Koliko prvaka/kinja će biti odabrano? Odabraćemo najmanje 50 prvaka/kinja. U prethodnim krugovima smo odabrali 29, 44, 60 i 77 prvaka/kinja koji su usko sarađivali sa timom Empower Women.

Mogu li i dalje učestvovati u aktivnostima Empower Women ako ne apliciram? Da, ohrabrujemo Vas da učestvujete u svim online raspravama i aktivnostima domaćina/ica na EmpowerWomen.org. Potrebno je da se registrirate i prijavite kako bi započeli doprinositi ekonomskom osnaživanju žena.

Ako ste zainteresirani za ulazak ovaj program molimo Vas da ispunite prijavnicu.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin