Uključite se u globalnu mrežu Big Alcohol Exposed

5 apr

Big Alcohol Exposed je globalna mreža nevladinih organizacija, posvećena otkrivanju istine o alkoholu i razotkrivanju neetičkih metoda poslovanja alkoholne industrije. Odlučili smo da udružimo snage, suprotstavimo se alkoholnoj industriji i zajedničkim naporima razotkrijemo njeno djelovanje. Alkoholna industrija ne bira sredstva za ostvarivanje profita, bez obzira kakve posljedice to izazvalo po ljude, porodice, zajednice i cjelokupno društvo. Poučena iskustvima i greškama duhanske industrije, alkoholna industrija je otišla mnogo dalje u svom bezobzirnom poslovanju, a dokazi za to su mnogobrojni.

Svakih deset sekundi neko u svijetu umre od posljedica konzumiranja alkohola. Djeca i mladi su svakodnevno izloženi nekontrolisanoj promociji alkohola, koja ih navodi na konzumaciju, istovremeno skrivajući njegovo pogubno djelovanje po čovjekov organizam. Alkoholna industrija je razvila širok spektar mjera za opovrgavanje i potkopavanje kampanja borbe protiv konzumiranja alkohola, te veliki dio svojih aktivnosti usmjerila upravo na djecu i mlade. Zašto je onda niko ne smatra odgovornom za sve negativne posljedice koje alkoholizam izaziva u društvu?

Vrijeme je da stanemo na kraj neetičkoj praksi alkoholne industrije i svima pokažemo njeno pravo lice. Znamo da smo postavili visok cilj i da smo poput likova iz priče „David protiv Golijata“, ali isto tako svi znamo i kako je ta priča završila. Rušenjem mitova i zabluda koje je uspostavila alkoholna industrija, želimo doprinijeti izgradnji boljeg društva.

Aktivnosti mreže Big Alcohol Exposed se mogu pratiti na web-stranici www.bigalcohol.exposed, gdje nevladine organizacije iz cijelog svijeta objavljuju svoja istraživanja i dokaze o nečasnim postupcima alkoholne industrije i nenadoknadivoj šteti koju oni izazivaju u društvu.

Ovim putem pozivamo institucije, medije, nevladine organizacije i druge zainteresovane, da podrže aktivnosti ove mreže, te da zajednički radimo na izgradnji društva u kojem ćemo svi živjeti zdraviji i kvalitetniji život.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin