Udruženje PROI traži volontere – prijavite se!

6 okt

Udruženje “Progresivni Razvoj Organizacija i Individua” (PROI) je nevladina organizacija posvećena adresiranju nekih od najvećih problema s kojima se susreću zajednice u razvoju danas, posebno u vezi sa životnim standardom i siromaštvom. Misija PROI-ja je smanjenje siromaštva i poboljšanje kvaliteta života kroz sveobuhvatni i progresivni razvoj organizacija i individua.

PROI 11. oktobra ima centralnu javnu raspravu o Nacrtu zakona o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana, duhanskih i ostalih proizvoda za pušenje u FBiH. Javna rasprava će se održati u Parlamentu FBiH sa početkom u 11h.

U okviru kampanje “Smeta Mi” u saradnji sa Sarajevo Drum Orchestra, PROI planira akciju koja će se sastojati iz mirne šetnje uz sviranje, a koja će početi u 10h ispred glavne tržnice u Sarajevu, nastaviti se putem prema BBI-u i završiti ispred Parlamenta FBiH. Potrebno je desetak volonterki i volontera koji bi hodali uz 4 svirača bubnjeva iz orkestra, a svi bi dobili majice i druge potrebne materijale.

Cilj akcije je privući pažnju javnosti i medija na ovu značajnu temu i potrebu zagovaranja za efikasne mjere kontrole duhana u cilju zaštite zdravlja svih nas.

Ako ste zainteresirani/e javite se Arijani Knežević ([email protected]) i/ili Adi Sahačić ([email protected]), a možete nazvati i na telefon 033 558 505.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments