Udruženje Marathon pokreće prvi kurs nordijskog hodanja u BiH

26 jan

Stižu lijepe novosti za sve one koji su razmišljali o tome da se počnu baviti i nekom novom fizičkom aktivnošću! Na proljeće 2018. godine udruženje Marathon za vas uvodi i prvi kurs nordijskog hodanja u BiH!

Prijave i informacije će biti uskoro dostupne na www.sarajevomarathon.ba i na FB page-u!

Nakon pet uspješnih godina treninga i preko 500 uspješnih trkača u okviru Škole trčanja Klix, udruženje Marathon osniva i prvi kurs nordijskog hodanja u BiH.

Nordijsko hodanje je tehnika brzog hodanja koja je u posljednjih nekoliko godina dosegla nevjerovatnu popularnost širom Evrope ostvarivši reputaciju masovnog svjetskog pokreta.

Kurs nordijskog hodanja koncipirana je po uzoru na Školu trčanja Klix, sa osnovnim ciljem održavanja fizičke spremnosti i forme polaznika, uz nezaboravna zajednička druženja, izlete i druge aktivnosti tokom cijele godine. Nordijsko hodanje može se vježbati u bilo koje doba godine i na raznim terenima – od šume pa do ceste ili planine, a treninzi sarajevskog kursa nordijskog hodanja će se održavati tri puta sedmično, i to u prirodnom i ugodnom ambijentu grada Sarajeva i okolnih lokacija uz vodstvo stručnog osoblja, obučenog za nordijsko hodanje.
U odnosu na Školu trčanja Klix, grupe kursa nordijskog hodanja će biti znatno manje te će mjesečno brojati do 20 polaznika mjesečno, a treninzi će se održavati od aprila do oktobra 2018. godine.

Više informacija će biti dostupno na web stranici udruženja Marathon od 20. februara 2018. godine, a svi zainteresirani mogu se obratiti timu udruženja Marathon sa upitima putem oficijelne Facebook stranice ili putem email-a: [email protected]

(Visited 13 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin