Učini nešto korisno za sebe i volontiraj u Njemačkoj!

14 sep
Rok prijave 20.09.2017

Ako želite biti aktivni, promijeniti svakodnevnicu, učiniti nešto korisno za sebe i druge, naučiti njemački jezik i još mnogo toga – ovo je izvrsna prilika za vas.

Njemačka organizacija Auslandsgesellschaft Sachsen-Anhalt (AGSA) u Magdeburgu traži 4 EVS volontera za tri projekta. Volonterske aktivnosti počinju od 1. marta 2018. godine za jednu godinu u različitim volonterskim projektima sa lokalnim i međunarodnim aktivnostima, aktivnostima za demokratiju i toleranciju ili projektima za informisanje medija i mladih.
Krajnji rok za prijavu je 20.septembar 2017.godine.

Auslandsgesellschaft Sachsen-Anhalt (AGSA) je nevladina organizacija koja u svojoj strukturi radi sa 30 različitih organizacija, koja djeluje u oblastima razvojne politike, evropske i međunarodne razmjene i integracija imigranata u njemačko društvo.

Organizacija nudi aktivnosti kao što su: edukativni rad u razvojnoj politici, tolerancija između ljudi različite kulturne pozadine, konsultacija sa migrantima i promocija zaštitu izbjeglica, imigraciju i integraciju.

Svi troškovi su pokriveni sa strane programa Erasmus+.

Možete birati između nekoliko različitih tema i organizacija.

-“Live and learn in the One-World House” –Auslandsgesellschaft SachsenAnhalt

-Cultural Bridges – Meridian e.V. (membership organisation of AGSA)

-Citizen Power TV – Offener Kanal Magdeburg e. V

-„Youth for town (t)winning“ – Deutsch-Polnische Gesellschaft Sachsen-Anhalt (DPG)

Ukoliko ste zainteresovani da budete dio ovog programa i steknete divno iskutvo prijavite se na mail [email protected]. Pošaljite nam svoj CV te motivaciono pismo ( na engleskom jeziku)

Sve informacije možete dobiti na mail [email protected]

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments