Učestvujte u humanitarnom projektu “10 životnih namirnica”

19 maj

Udruženje “Ruku na srce” poziva sugrađane i predstavnike kompanija da učestvuju u humanitarnom projektu “10 životnih namirnica”.

13249625_817890348344707_199477423_n

„10 životnih namirnica” projekat je u okviru kojeg predstavnici Udruženja „Ruku na srce“ nastoje obezbijediti osnovne životne namirnice i higijenska sredstva za socijalno ugrožene porodice sa područja Kantona Sarajevo, koje su u stanju najveće potrebe.
Predstavnici udruženja „Ruku na srce“ u konstantnom su kontaktu sa oko 300 socijalno ugroženih porodica, te su svjedoci nezavidnih uslova u kojima, nažalost, nemali broj porodica živi.

Planirano trajanje projekta je šest mjeseci, a prikupljene donacije će se jednom mjesečno pakovati i dostavljati porodicama.

Najbitniji faktor u čitavoj ovoj priči ste upravo Vi, naši dobri sugrađani. Cilj Udruženja je na mjesečnoj bazi obezbijediti pakete osnovnih životnih namirnica i higijenskih sredstava za određeni broj porodica koje se u datom trenutku nalaze u najtežoj situaciji, ali koliko će porodica biti potpomognuto i obradovano zavisi upravo od Vas, potencijalnih donatora.

Svaka pomoć je dobrodošla i ovim putem Vas molimo da, u skladu sa svojim mogućnostima, pomognete realizaciju ovog projekta doniranjem nekih od osnovnih životnih namirnica te omogućite da što većem broju porodica bar malo olakšamo tešku svakodnevnicu.

Prioritet su sljedeće životne namirnice: ulje,brašno, so, šećer, tjestenina, te higijenska sredstva: sapun, pasta za zube, četkice za zube, deterđenti. Svakako, i ostale donacije u vidu hrane i pića su dobrodošle.

Vaše donacije možete dostaviti na jedan od sljedećih punktova:
Zmaja od Bosne bb (Kampus, ETF)
Banjska ul. 2, BA-71210 Ilidža (Obrazovno razonodni centar za mlade SPAJALICA)
Mula Mustafe Baseskije 7 (Vijeće mladih Općine Stari Grad Sarajevo)
Jošanička 33, Vogošća (O.Š. Mirsad Prnjavorac)

Ukoliko niste u mogućnosti dostaviti nešto od prethodno navedenoga, na žiro račun Udruženja (1990490056036171, Sparkasse Bank) možete uplatiti i novčane donacije, sa naznakom: Za akciju “10 životnih namirnica”.

Za dodatne informacije ili dostavljanje donacija kontaktirajte članove Udruženja putem sljedećih brojeva telefona: 061/840-140 i 062/140-368; emaila: [email protected] ili Facebook Fan Pagea.

Udruženje „Ruku na srce“, vođeno ciljem pružanja pomoći socijalno ugroženim porodicama, okuplja studente svih fakulteta u Sarajevu ali i druge mlade ljude, koji pored svojih obaveza vrijeme posvećuju i humanitarnom radu. Iza Udruženja je mnogo uspješnih projekata o kojima možete saznati više na www.rukunasrce.ba.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin