U PKKS seminar za akreditovanje i certifikaciju tijela u BiH

3 jul
Rok prijave 10.07.2016

Sarajevo u saradnji sa Institutom za akreditovanje BiH (BATA), organizuje besplatni seminar na temu: Akreditacija tijela za ocjenu usaglašenosti ispitne i kalibracione laboratorije, inspekcijska i certifikovana tijela u Bosni i Hercegovini 13.juli sa početkom u 09.30 sati u prostorijama Komore.

Cilj seminara je upoznavanje tijela za ocjenu usklađenosti sa sistemom akreditacije u Bosni I Hercegovini, kao i sa procedurama akreditacije u skladu sa zahtjevima serije standarda BAS EN ISO 17 000.

Imajući u vidu značaj akreditacije, tj. formalnog priznanja da je neko tijelo za ocjenjivanje usaglašenosti (laboratorija, tijelo za certifikaciju, inspekcijsko tijelo) kompetentno da provodi aktivnosti ocjenjivanja usaglašenosti u skladu sa međunarodno priznatim pravilima, pozivamo Vas na ovaj seminar.

Predavači: Vasilije Hamović i Alija Hajdar, Institut za akreditaciju BiH (BATA).

Detaljnije informacije o seminaru možete dobiti na tel. 250-117, 250-116, ili putem e-mail-a: [email protected] ili [email protected].

Prijavu za učešće na seminaru možete poslati na gore navedene mail adrese ili na fax. broj: 033/226-717, najkasnije do 10. jula 2016.

 

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin