Tuzla: TI BiH Akademija političkog osnaživanja žena 2016

18 okt
Rok prijave 25.10.2016

Tuzla 27. – 28. 10.2016

Transparency International Bosne i Hercegovine (TI BiH) organizuje TI BiH Akademiju političkog osnaživanja žena (TI BIH Akademija). U sklopu dvodnevnih predavanja i vježbi, polaznice će se moći upoznati sa temama:

  1. Učešće žena u politici (Predavačica: Tanja Topić)
  1. Uloga integriteta i transparentnosti u politici (Predavač: Srđan Blagovčanin)
  1. Liderstvo i politika (Predavačica: Edita Miftari)

TI BiH Akademija je održana u Mostaru (22. i 23. septembra) i u Sarajevu (13. i 14. oktobra) te će biti održana u Banjaluci (3. i 4. Novembra). Najbolje polaznice će se još jednom okupiti na završnoj radionici u Banjaluci.

Osnovni cilj TI BIH Akademije je približiti polaznicama teme političkog osnaživanja žena i to:

  • uvidom u najnovija teorijska dostignuća i prikazivanjem praktičnih iskustava, čime će se podići svijest i unaprijediti znanje polaznica akademije na izabrane teme,
  • i motivisanjem polaznica da budu društveno angažovane, te da u praksi primjenjuju stečena znanja i razvijene analitičke sposobnosti.

Od izabranih polaznica se očekuju da bude posvećene temama, da aktivno učestvuju u diskusijama i da napišu esej koji se odnosi na jednu od obrađivanih tema. Najbolji eseji biće objavljeni u posebno pripremljenoj publikaciji.

Uslovi učešća:

  • Polaznice moraju biti izuzetno motivisane za sticanje znanja o temama koje se odnose na političko osnaživanje žena, i ne moraju biti nužno studentice društveno-ekonomskih nauka.
  • Polaznice mogu biti srednjoškolke završnih godina i studentice u dobi od 18 do 28 godina.
  • Od polaznica se očekuje da budu posvećene, da aktivno učeštvuju u diskusijama i radu, te da pročitaju preporučenu literaturu prije početka TI BIH Akademije.
  • Sve polazinice su obavezne napisati završni esej na jednu od izabranih tema po dogovoru sa predavačima, a najbolji radovi će po izboru TI BiH biti objavljeni u posebno pripremljenoj publikaciji.
  • Prednost u izboru polaznica imaće studentice i srednjoškolke koje dolaze iz marginalizovanih grupa.

Metodologija i način rada:

TI BIH Akademija će zasnivati svoj rad na stručnim predavanjima i diskusijama koje će moderirati predavači radi što aktivnijeg učešća polaznica u samom radu. TI BIH Akademija će biti organizovana kroz intenzivni dvodnevni kurs. Sve polaznice će dobiti literaturu koju će biti obavezne unaprijed pročitati, a u svakom gradu je predviđeno učešće 20 polaznica.

Troškovi učešća:

Učešće za odabrane polaznice TI BIH Akademije je besplatno, i to u potpunosti pokriva Transparency International BiH uz podršku Kanadskog fonda za lokalne inicijative. Transparency International BiH ne pokriva eventualne troškove smještaja, kao ni troškove puta polaznica.

Način prijavljivanja:

Prijave u vidu kratke biografije i motivacionog pisma slati na adresu  [email protected]g najkasnije do 25.10.2016. godine za TI BIH Akademiju koja će održati u Tuzli 27. i 28.10.2016.

Za sva dodatna pitanja i informacije možete nas kontaktirati na: 051/224-520. Kontakt osobe su Milena Mastalo i Marko Vujić.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin