Tuzla: Radionica Crowdfunding – Prikupite Finansije

21 jun

Posljednja radionica u okviru projekta „Stvaranje zajednice“ održati će se u Subotu 25.06.2016. u Coworking prostoru „BRDO“, Kaldrma br.2 u 11h. Udruženje „Tuzla Live“ i „BRDO“ Coworking Space vas pozivaju da se upoznate sa glavnim karakterisitkama kvalitetne Crowdfunding kampanje, te probate kreirati svoju i tokom nje namaknuti investiciona/operativna sredstva za svoju ideju ili projekat.


– Crowdfunding – je specifičan oblik prikupljanja sredstava za započinjanje ili razvoj nekog projekta ili preduzetničke ideje … i nije lak. Crowdfunding (crowd=masa, funding=finansiranje) predstavlja način finansiranje od strane velikog/većeg broja ljudi/investitora. Za razliku od traženja velikih investitora, crowdfunding se zasniva na doprinosima pojedinaca, manjih ili većih firmi kao i svih ostalih zainteresovanih fizičkih i pravnih lica koji žele da doprinesu vašem projektu. Radionica pod nazivom PRIKUPITE FINANSIJE prezentirati će istorijat crowdfunding prakse kroz primjere ideja koje su ili pak nisu imale uspješne kampanje; podcrtati će se glavni segmenti kampanje bez koje se cilj iste teško može dostići; analizirati će se i finansijeri i portali, njihove prednosti i mane koje su najprikladniji za određene kampanje (Indiegogo, Kickstarter, Goteo, YouCaring, itd.)… Napraviti će se plan i priprema crowdfunding kampanja za Društveno Preduzetne ideje selektirane tokom prethodno održanih radionica.

Poziv je otvoren i onima koji nisu bili na prijašnjim radionicama. Poseban poziv šaljemo onima koji ste već bili u BRDU, da krunišite svoje dosadašnje zalaganje učešćem u zadnjoj, i vjerovatno najvažnijoj etapi, te okušate svoju ideju među velikim brojem potencijalnih investitora !!!

Način prijave je ostao isti kao i za prethodne radionicu. Popunite naš prijavni formular http://bit.ly/1T4zWjO, ili nas kontaktirajte na 062.761.331, ili pak pošaljite podatke na email adresu [email protected]. Alternativno, samo dođite u subotu, 18. Juna u 11h na lokaciji „BRDO“ Coworking Space, Kaldrma br.2 (Akifa Šeremeta br.2) http://bit.ly/23EciMl.

Više informacije o samom projektu i načinu kako se prijaviti možete naći na:
Projekat „Stvaranje Zajednice“ – FB page: http://bit.ly/24WOLJi
– FB event za radionicu: http://bit.ly/28J6Ffk
– lokacija: Coworking Space BRDO (FB: http://fb.com/BrdoCowork , Lokacija: http://bit.ly/23EciMl)
– FB stranica projekta: http://fb.com/StvaranjeZajednice
– Informacije o projektu: http://bit.ly/24WPZUE , http://bit.ly/1TUYyaA
– Promo video: http://bit.ly/1TCNYVV , http://bit.ly/1ON9Xxl
– Prijavni formular: http://bit.ly/1T4zWjO
– Kontakt podaci: mob.062.761.331, [email protected]
– participacija: sve radionice – 10KM ; jedna radionica – 5KM

Projekat je podržan i realizovan od strane kolektiva Cowork BRDO, Udruženja „Tuzla Uživo“ i Fondacije Tuzlanske Zajednice.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments