Tuzla: Interaktivna edukacija o alternativnoj urbanizaciji gradova

20 mar
Rok prijave 22.03.2018

Omladinski pokret “Revolt” poziva sve zainteresovane da se prijave na interaktivnu radionicu koju organizuje u subotu -24.03.2018. i nedjelju-25.03.2018. pod nazivom “Alternativna urbanizacija.”

Učesnice i učesnici će imati priliku da se upoznaju sa aspektima alternativnog, urbanog razvoja grada i razmijene iskustva sa učesnicama i učesnicima iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i u okviru zajedničkog rada mladi će imati priliku da razmijene iskustva sa panelistima i panelistkinjama koji će svojim iskustvima doprinijeti razumijevanju i važnosti participacije u aktivnostima alternativne urbanizacije. U okviru ovih vikendnih aktivnosti biće održan i Buvljak bez novca zajedno sa volonterkama i volonterima Dobrih Kota iz Sarajeva.

Naime, aktivnost je nastala kao ideja aktivistkinja i aktivista Omladinskog pokreta “Revolt” da potakne dijalog i saradnju sa mladima i naglasi važnost alternativne urbanizacije. Poziv je otvoren za sve zainteresovane, mlade iz Bosne i Hercegovine da se pridruže i da svojim doprinosom istaknu važnost i potaknu suradnju u oblasti alternativne urbanizacije, ali i budu dio umrežavanja kako bi na jedinstven način doprinijeli/e zajednici u kojoj žive.
Troškovi za osobe koje dolaze van Tuzle će biti pokriveni.

Prijave možete slati OVDJE.

Subota:
-12:00 Dolazak i upoznavanje
-12:30 Predstavljanje Cooperation and Development Network Eastern Europe i radne grupe Alternative Urbanisation
-13:00 Predstavljanje Dobre Kote
-13:30 Predstavljanje IC Lotos
-14:00 Ručak
-15:00 Film “Urbanised”
-16:30 Panel o filmu

Nedjelja:
-10:00 Buvljak bez novca

FB Event

(Visited 158 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments