Tuzla: Drugo testiranje za stipendije Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra

5 mar

Visoka škola za finansije i računovodstvo (FINra) iz Tuzle učenicima završnog razreda srednje škole dodjeljuje stipendije za ak. 2019/20. godinu.

Stipendija će biti dodijeljena u iznosu od 10% do 100% ukupne godišnje školarine na FINra, koja iznosi 2.500 KM, a svaki učenik ima obavezu da pristupi testiranju za stipendiju.

Testiranja za stipendije će se održavati svake posljednje subote u mjesecu počev od februara do juna 2019. godine, u amfiteatru FINra sa početkom u 10 sati. Prvo testiranje održano je u subotu, 23. februara, a drugo je planirano 30. marta.

Visoka škola FINra je za učenike generacije i učenike članove porodica šehida i poginulih boraca obezbijedila stipendije u punom iznosu školarine, bez testiranja.

Iz Visoke škole FINra napominju da su za buduće studente, u svrhu priprema za test za stipendiju, sačinili listu okvirnih pitanja (300 pitanja), od kojih će biti formiran test od 50 pitanja.

Bodovanje će se vršiti po osnovu prosječne ocjene tokom četverogodišnjeg srednjoškolskog obrazovanja (max. 50 bodova) i pokazanom znanju na testu (max. 50 bodova). Bodovi po osnovu kriterija prosječne ocjene će biti utvrđeni naknadno, po dobivanju svjedočanstva za četvrti razred srednje škole.

Prijave i informacije, kao i Priručnik sa okvirnim pitanjima možete naći na www.finra.ba, a za sve dodatne informacije možete se obratite na e-mail: [email protected].

(Visited 89 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments