Turska: Stipendije za postdiplomske programe za 2017

18 jan

Aplikacije za master i doktorske programe su otvorene 16.01. do 17.02.2017.

Razmatrati će se isključivo aplikacije poslane putem aplikacijskog sistema na web stranici www.turkiyeburslari.gov.tr gdje će zainteresovani moći da popune potrebne formulare i postave zahtjevane dokumente. Zaintersovani treba da zadovolje usove koje su postavili univerziteti i odsjeci koji mogu biti izabrani kroz sistem aplikacije a odnose se na GRE, GMAT, TOEFL, DELF, YDS, ALES, itd.

Aplikacije poslane poštom ili dostavljene lično se neće uzimati u obzir.

Na master programe mogu da apliciraju oni koji su rođeni nakon 01.01.1987. dok na doktorske programe mogu da apliciraju oni koji su rođeni nakon 01.01.1982.

Zainteresovani moraju imati diplomu koja odgovara programu stipendije na koji apliciraju. Kandidati za master programe moraju imati univerzitesku bachelor diplomu, kandidati za doktorske programe moraju imati univerzitetsku master diplomu, ili moraju diplomirati na kraju tekuće akademske godine.
Aplikacijski sistem će automatski prikazati univerzitete i odjeke koje zainteresovani mogu izabrati u skladu sa njihovim akademskim obrazovanjem. Zainteresovani će moći da izaberu isključivo sa liste univerziteta i odsjeka ponuđenih putem aplikacijskog sistema.

Na program ne mogu aplicirati državljani Republike Turske ili oni koji su izgubili tursko državljanstvo. Takođe zainteresovani ne smiju biti trenutno upisani u Turskoj na akademski program na koji žele aplicirati u Turskoj.

Više informacija na https://www.turkiyeburslari.gov.tr/en/2017-turkiye-burslari-lisansustu-basvurulari/
Pristup aplikacijskom sistemu https://tbbs.turkiyeburslari.gov.tr/
Kontakt centar 0 850 455 0 982
e-mail kontakt [email protected]

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments