TRT World treću godinu pokreće program stipendiranja za mlade novinare

6 feb
Rok prijave 31.03.2019

ANKARA (AA) – Međunarodni turski informativni kanal u petak je objavio da da prihvata prijave za dvomjesečni program stipendiranja, prenosi Anadolu Agency (AA).

Treći ciklus TRT World Academy program stipendiranja, koji organizuju TRT World i TRT Arab, održaće se od 17. juna do 10. augusta.

Očekuje se da će program za 20 polaznika omogućiti da nauče dinamiku medijske industrije koja se brzo mijenja, kao i turskog života i kulture.

Program je posebno kreiran za mlade novinare i tek diplomirane studente koji su zainteresovani za unapređenje znanja iz novinarstva, dokumentarnog stvaralaštva, kinematografije, televizije, medija, istraživačkih i humanitarnih programa.

Kandidati će provoditi vrijeme u TRT World i TRT Arab upoznavajući se s procesom proizvodnje vijesti i praćenjem aktuelnih događaja te radom u digitalnom i istraživačkom odjelu.

“Polaznici će steći praktično iskustvo i dobiti obuku na licu mjesta što će im pomoći u profesionalnom razvoju. Zauzvrat, TRT World će imati koristi, ne samo od njihovog svakodnevnog doprinosa, nego i od novih perspektiva koje će nam donijeti”, kazao je Ibrahim Eren, izvršni direktor i predsjednik TRT-a.

Detaljne informacije o programu mogu se pronaći na internet adresi: www.trtworld.com/fellowship, a prijaviti se možete ovdje.

TRT World, čije je sjedište u Istanbulu, prva je turska međunarodna informativna platforma na engleskom jeziku. Pokrenuta je 2015. godine kao dio turskog javnog emitera TRT, koji upravlja s 14 kanala i skoro 20 radio stanica.

(Visited 95 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments