Tri nove grant linije u sektoru poljoprivrede

26 sep
Rok prijave 19.10.2016

Javni pozivi za dodjelu bespovratnih sredstava u sektoru voća i povrća, ljekovitog i aromatičnog bilja i meda otvoreni su 19. septembra, a aplikacije će se prihvatati do 19. oktobra.

USAID/Sweden FARMA II projekat otvorio je tri nova javna poziva za dodjelu bespovratnih sredstava u sektoru poljoprivrede, po sljedećim oblastima:

–  Poboljšanje konkurentnosti u proizvodnji i preradi smilja
–  Podrška ekonomskom osnaživanju žena kroz dodavanje vrijednosti u sektoru ljekovitog i aromatičnog bilja i meda
– Poboljšanje konkurentnosti kroz dodavanje vrijednosti u sektoru voća i povrća

Zainteresirane organizacije legalno registrirane u skladu sa zakonima Bosne i Hercegovine mogu preuzeti pakete Javnih poziva na web stranici USAID/Sweden FARMA II projekta (http://farmabih.ba/bs/press/pozivi/grantovi).

Zahtjevi moraju biti dostavljeni elektronski (putem e-mail adrese [email protected]), te u štampanoj formi u jedan od ureda USAID/Sweden FARMA II projekta (Sarajevo, Tuzla, Banja Luka ili Mostar), ne kasnije od 16:00 sati, na dan 19. oktobra, 2016. godine. Aplikanti treba da prate uputstva za apliciranje predstavljena u RFA dokumentima.

USAID/Sweden FARMA II će organizirati informativne sastanke u Mostaru 5. oktobra 2016. godine u 11:00 sati za javni poziv za poboljšanje konkurentnosti za proizvodnju i preradu smilja (lokacija će biti određena naknadno), te u Sarajevu 6. oktobra u 11:00 sati za preostala dva javna poziva. Na ovim sastancima zainteresiranim organizacijama će biti pružene sve informacije i uputstva za podnošenje zahtjeva za bespovratna sredstva.

Sve zainteresirane organizacije se pozivaju da prisustvuju jednom od ovih sastanaka (dolazak potvrditi putem e-maila [email protected] do datuma navedenih u tekstu poziva). Sva pojašnjenja i uputstva (kao i eventualne promjene navedenih datuma i lokacija) će biti objavljena putem e-mail adrese [email protected] ili na stranici projekta (www.farmabih.ba). Izjave i/ili interpretacije od strane bilo koga drugog se smatraju nevažećim.

NAPOMENA: Ovi pozivi nisu otvoreni za fizička lica.

Akta.ba

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin