Tri, četiri, start! Poziv za volontere/ke za četvrto izdanje Jahorina Ultra Traila

31 maj
Rok prijave 15.06.2018

Od 28. do 29.07.2018. godine, planinarsko društvo Javorina organizira četvrto izdanje trke Jahorina Ultra-Trail® koja se održava na stazama koje povezuju Ravnu planinu, Romaniju i Trebević s Jahorinom.

Na našem trećem izdanju održanom u julu 2017. godine okupili smo preko 400 trkača/ica iz ukupno 23 zemlje, a ove godine ih očekujemo još više, jer svake godine rastemo. U okviru Jahorina Utra-Traila organizujemo 4 trke različitih dužina: Mini – 14km, Midi – 34km, Maxi – 69km i Ultra – 104 km, a glavni posao volontera/ki je rad na ukupno 15 kontrolnih i okrjepnih stanicama koje otvaraju svoja vrata u subotu u ponoć, a zatvaraju ih u nedjelju u 12h. Raspored stanica.
Svih ovih godina volonteri i volonterke su ti/e koji/e svesrdno odvajaju svoje vrijeme i trud u održavanju trke i pružali/e pomoć trkačima i trkačicama da obave svoju „misiju“ i stignu do cilja.

Volonteri/ke mogu biti angažirani tokom sljedećih faza:
1. Za vrijeme pripreme (izviđanje, markiranje staza, distribucija startnih paketa, logistika idistribucija hrane); ukupne pripreme traju 5-10 dana tokom mjeseca jula;
2. Za vrijeme održavanja trke (rad na okrepnim stanicama, kontrolnim tačkama, prijavama, mjerenju prolaznog vremena, rad u cilju i skidanje markacije).
Napomena: svaki volonter/ka se može prijaviti za jednu ili obje faze.

Ovim putem Vas pozivamo da postanete JUT volonter/ka da zajedničkim snagama uspješno iznesemo i ovo izdanje trke čime doprinosimo našem motu:

Što bolja trka, to bolja promocija naših planina!

Svi ste dobrodošli/e bez obzira na starosnu dob i prethodno iskustvo na sličnim poslovima, jer ovakav angažman ne zahtjeva posebne vještine, a JUT tim i već uhodani volonteri/ke će Vam pružiti podršku. Ove godine nam je potrebno 100 motivisanih, vrijednih, odgovornih i vedrih volontera i volonterki. 10 pozicija je rezervisano za volontere/ke iz drugih zemalja koji će nam i na narednom izdanju biti značajna podrška.

Šta kao volonter/volonterka dobijate?
• Učestvujete u stvaranju pozitivne slike o BiH;
• Dobru zabavu;
• Dobar osjećaj jer ste dio pozitivnog događaja;
• Volonterski paket (majica, hrana, kuponi za osvježenje, vožnja žičarom, volonterski certifikat);
• Stvaranje novih prijateljstava;
• Doživljaj trail trčanja iz druge perspektive (možda Vas i povuče).

Više o volontiranju na trkama iz različitih perspektiva, možete pročitati ovdje.

Zadnji rok za prijavu je 15.06.2018. godine, ali prijavite se odmah da Vas možemo zvati u izvidnicu JUT staza i uputiti na lokacije okrijepnih stanica. Od volontera se očekuje da tokom trke sami dođu na mjesto volontiranja. Za dodatne informacije, kontakt osoba je Maja Petek, koordinatorica za volontere/ke, +387 61 225 207, [email protected], Facebook grupa: „Volonteri/ke Jahorina Ultra Trail“.

Prijavu za volontiranje izvršite putem sljedećeg linka. Budite dio Jahorina Ultra-Traila® 2018!

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments